• Business

    ΕΨΑ: Η «κρυφή ελπίδα» για τον τουρισμό και η «ευχάριστη έκπληξη» από τις εξαγωγές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    O διευθύνων σύμβουλος της ΕΨΑ, Μιχάλης Τσαούτος


    Ικανοποίηση, δεδομένων των συνθηκών, επικρατεί στην ΕΨΑ για την πορεία των πωλήσεων.

    Παρά την αρνητική συγκυρία, η Βολιώτικη βιομηχανία αναψυκτικών κερδίζει διαρκώς έδαφος στην αγορά και διευρύνει τα μερίδια της. Αν και γνωρίζει τις δυσκολίες και κυρίως τον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, η διοίκηση εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη ότι μπορεί να πετύχει μια ανάπτυξη άνω του 5% για την φετινή χρονιά, υπό την προϋπόθεση ότι ο τουρισμός θα εξελιχθεί καλύτερα του αναμενόμενου το επόμενο δίμηνο και δεν υπάρξει νέα έξαρση του κορονοϊού που θα οδηγήσει και πάλι σε κλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

    Όπως αναφέρει στο mononews.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΨΑ, Μιχάλης Τσαούτος, εάν η κατάσταση στον τουρισμό βελτιωθεί τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο, όπου πραγματοποιείται σχεδόν το 1/5 της ετήσιας κατανάλωσης (περίπου 20%), τότε οι πωλήσεις ίσως προσεγγίσουν ακόμη και το διψήφιο ποσοστό. Εξάλλου, όπως λέει η εταιρεία στόχευε εξ’ αρχής σε διψήφια ανάπτυξη πωλήσεων (μεταξύ 10% και 12%) για την φετινή χρονιά λόγω των καινούριων προϊόντων που κυκλοφόρησε, τα οποία πιστεύει αρκετά.

    Εξίσου σημαντικό σύμφωνα με τον κ. Τσαούτο είναι να μην υπάρξει μια νέα έξαρση της υγειονομικής κρίσης, κάτι που θα ανέτρεπε άρδην το σκηνικό και θα έθετε νέα εμπόδια στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να περιορίσουν τις απώλειες από την πανδημία. Ήδη, ο κλάδος των αναψυκτικών υποφέρει από το πλήγμα που έχουν υποστεί τα καταστήματα εστίασης, κυρίως στις τουριστικές περιοχές.

    Στον αντίποδα, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει η ΕΨΑ από το «μέτωπο των εξαγωγών». Οι διεθνείς πωλήσεις κινούνται ανοδικά με ρυθμούς άνω του 10%, με το Κουβέιτ να αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης ενώ εξίσου θετική είναι η πορεία και στις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου, Κατάρ, Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία. Ο τοπικός συνεργάτης προωθεί με ιδιαίτερη επιτυχία τα προϊόντα της εταιρείας στους ντόπιους καταναλωτές, πετυχαίνοντας παρά την αρνητική συγκυρία να διευρύνει τις πωλήσεις του. «Οι εξαγωγές αποτελούν μια αναπάντεχα θετική εξέλιξη. Θα τις χαρακτήριζα την ευχάριστη έκπληξη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσαούτος.

    Προτεραιότητα πάντως για τη διοίκηση της βολιώτικης βιομηχανίας είναι η διατήρηση του θετικού μομέντουμ εντός και εκτός συνόρων και η διασφάλιση των εισπράξεων στο εσωτερικό, ώστε να κρατηθεί όρθια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες τη φετινή εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την οικονομία.



    ΣΧΟΛΙΑ