• Business

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Τι συμβαίνει πραγματικά με την Ελλάκτωρ

    Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


    Tις επόμενες μέρες η εκτελεστική επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να καλέσει σε απoλογία τόσο τους εκπροσώπους της Reggeborgh στην Ελλάδα, όσο και τον κ. Ηλία Λιανό της Αρχιρόδον προκειμένου να απαντήσουν στις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος τους και που προέρχονται από το πόρισμα της Επιτροπής για τις μεθόδους που μετήλθαν προκειμένου να αποκτηθεί ο έλεγχος του κατασκευαστικού ομίλου της Ελλάκτωρ.

    Σημειωτέον, ότι αμέσως και μετά τη σύγκληση του προγραμματισμένου για σήμερα Δ.Σ. της Επ. Κεφαλαιαγοράς δεν υπήρχε καμία διαρροή, παρά μόνο τόνιζαν εκπρόσωποι του Δ.Σ σε δημοσιογράφους ότι η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε θέματα ημερήσιας διάταξης.

    Στο αποκαλυπτικό πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το οποίο βασίστηκε στην αξιοποίηση πληροφοριών από τις άλλες ευρωπαϊκές αρχές που είχαν χειριστεί κατά το παρελθόν τέτοιες περιπτώσεις προκύπτει ότι η Reggeborgh μέσω πλάγιων εταιρειών χρηματοδοτούσε τον κ. Λιανό για να αγοράζει μετοχές της Ελλάκτωρ, χωρίς να φαίνεται ότι δρα για λογαριασμό του Ολλανδικού ομίλου.

    Όταν η Reggeborgh εμφανίστηκε τελικά ως μέτοχος στην Ελλάκτωρ, μέσω άλλης κρυφής εταιρείας οι μετοχές του κ. Λιανού ήταν δήθεν μη ελεγχόμενες από τους Ολλανδούς.



    ΣΧΟΛΙΑ