ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το «πράσινο φως» έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εξαγορά της Elpedison από την Helleniq Energy.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, με την υπ’ αριθ. 880/2025 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν.3959/2011, την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «HELLENIQ ENERGY HOLDINGS Α.Ε.» επί της εταιρείας «ELPEDISON B.V.». Πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής η ELPEDISSON B.V. ελέγχεται από κοινού από τη HELLENIQ ENERGY HOLDINGS Α.Ε και την Edison International Shareholdings S.P.A.
Με την απόφασή της, η Επιτροπή έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση, η οποία αφορά στον κλάδο ενέργειας και λοιπές αγορές, όπως η αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής, εμπορίας (trading) ηλεκτρικής ενέργειας, προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο λιανικής, χονδρικής & λιανικής προμήθειας φυσικού αερίου, σωρευτικής εκπροσώπησης από Φορείς, παραγωγών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ (ΦοΣΕ) και διύλισης και εμπορίας πετρελαιοειδών σε κάθε στάδιο της αξιακής αλυσίδας, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.
Διαβάστε επίσης
Kohl’s: Έσοδα στα $3 δισ. μετά την απομάκρυνση του CEO – Νέα στρατηγική στη σκιά ενός σκανδάλου
DeepSeek: Κυκλοφορεί αθόρυβα το αναβαθμισμένο R1, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό με το OpenAI
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπουργείο Παιδείας: Πότε ξεκινούν οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών – Η διαδικασία βήμα – βήμα και τα SOS σημεία
- Ελβετικά ρολόγια: Κατάρρευση των εξαγωγών λόγω Κίνας και αμερικανικών δασμών
- Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά την μείωση επιτοκίων από τη Fed
- Μeta: Τα νέα έξυπνα γυαλιά που σε κάνουν «υπερνοήμων» και ξυπνούν τις αισθήσεις στα $799 – Η απάντηση σε Apple και Google
