ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τους 73.579 έφτασαν οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας το 2023, αυξημένοι κατά σχεδόν 13% σε σχέση με το 2022 (65.286).
Στο 12μηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2023, επιβλήθηκαν συνολικά 16.049 διοικητικές κυρώσεις έναντι 14.504 το 2022 και το χρηματικό ύψος των προστίμων ανήλθε σε 44.569.101 ευρώ από 35.966.183 το 2022.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ιστορικό υψηλό των ελέγχων σε ετήσια βάση ουσιαστικά συμπίπτει με τον χρόνο λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας ως Ανεξάρτητης Αρχής από την 1η Φεβρουαρίου 2023.
«Η επίτευξη του αυξημένου αριθμού ελέγχων τη χρονιά που πέρασε αναδεικνύει την προσήλωση των επιθεωρητών στο έργο τους, που είναι η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας. Το έργο αυτό συμβάλλει στην προστασία του αδύναμου, που είναι τόσο ο εργαζόμενος όσο και ο εργοδότης, ο οποίος λειτουργεί στα πλαίσια του νόμου και πλήττεται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όσων παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία. Η νέα χρονιά μας βρίσκει με νέα τεχνολογικά εργαλεία, με αποφασιστικότητα και με υπερηφάνεια για το έργο που επιτελούμε προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης.
Διαβάστε επίσης:
Αριστοτέλης Ωνάσης: Σαν σήμερα γεννιέται ο Έλληνας μεγαλοεφοπλιστής
Ο Νίκος Τσάκος αγόρασε 5 δεξαμενόπλοια και παραλαμβάνει 2 νεότευκτα
Ελ. Βενιζέλος: Δημόσια προσφορά για το 30% του ΤΑΙΠΕΔ – Τον Φεβρουάριο η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποστολή πυροσβεστικών ενισχύσεων στη Χίο με πλοία από τη Δραπετσώνα
- Τι θα συμβεί αν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ: Πέντε ερωτήσεις – απαντήσεις από το Bloomberg
- ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή (upd)
- Σάντσεθ: Εξασφάλισε συμφωνία που επιτρέπει στην Ισπανία να αποφύγει την αύξηση στο 5% των αμυντικών της δαπανών
