• Business

    Επιδόθηκε στη διοίκηση της Ελλάκτωρ και τυπικά το αίτημα της Reggeborgh για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης

    Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Ελλάκτωρ) – Χένρι Χόλτερμαν (Reggeborgh)


    Η διοίκηση της Ελλάκτωρ έχει παραλάβει και επίσημα από τον δικαστικό κλητήρα το αίτημα της ολλανδικής Reggeborgh Invest για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων με θέμα την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου.

    Παράλληλα, η ολλανδική εταιρεία ζητά διαχειριστικό έλεγχο στον κατασκευαστικό όμιλο για τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονός που εντείνει την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Reggeborgh Invest για να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης – κατά την οποία, αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση, οι δύο πλευρές θα αναμετρηθούν με βάση τον αριθμό των μετοχών – έχει καταφέρει να ελέγχει άμεσα ή έμμεσα ποσοστό τουλάχιστον 35%.

    Αυτό συγκροτείται από το 5,43% που έχει δημοσιοποιήσει ότι έχει στην κατοχή της, το 12,5% του κ. Μπόμπολα για το οποίο έχει αποκτήσει  δικαίωμα προαίρεσης (call option) ένα ακόμη ποσοστό που έχει εξαγοράσει (όπως εκτιμάται τις τελευταίες μέρες η άνοδος της μετοχής της Ελλάκτωρ οφείλεται στις αγορές που κάνουν οι Ολλανδοί) καθώς και από τις συμμαχίες που έχει κάνει με άλλους μετόχους που φέρονται διατεθειμένοι να στηρίξουν τις επιλογές της.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ελλάκτωρ: Αλλαγή ΔΣ και διαχειριστικό έλεγχο ζήτησε η Reggeborgh (upd) – Επιβεβαίωση mononews

    Συνεχίζεται το θρίλερ: Η Ελλάκτωρ επισημαίνει ότι δεν έχει λάβει αίτημα για έκτακτη ΓΣ

    Κλείνουν το κενό που δημιουργήθηκε από τον Μάρτιο οι μετοχές – Τα «πάνω-κάτω» στην Ελλάκτωρ, νέα υψηλά για ΔΕΗ, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ