• Business

    Επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Wind – Πιθανή η πώλησή της σύμφωνα με τους μετόχους της

    Nasos Zarkalis WIND

    Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος Wind


    Σε φάση εξέτασης του πιθανού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Wind βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοί της, όπως άλλωστε είχαν ανακοινώσει στο ενημερωτικό δελτίο για τη έκδοση του πρόσφατου ομολογιακού δανείου.

    Πηγές της εταιρείας επιβεβαιώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον προσθέτουν ωστόσο ότι δεν υφίσταται σε εξέλιξη συγκεκριμένη διαδικασία και χρονοδιάγραμμα.

    Οι επενδυτικές εταιρείες Golden Tree Asset Management και Cyrus Capital Partners ελέγχουν μαζί το 94,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Wind Hellas μέσω της μητρικής της εταιρείας Crystal Almond Holdings Limited. Η πρώτη έχει το 59,3% και η δεύτερη το 35,6%. Όπως είχε αναφερθεί στο ενημερωτικό δελτίο για το ομολογιακό δάνειο που σύνηψε πρόσφατα η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, ύψους 525 εκατ. ευρώ, «οι μέτοχοι μετά την ολοκλήρωση του ομολογιακού και εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, θα διερευνήσουν τις στρατηγικές επιλογές συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής πώλησης του ομίλου».

    Από μέρα σε μέρα στο μεταξύ αναμένεται να ανακοινωθεί η είσοδος του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στη Forthnet, κάτι που θα πυροδοτήσει εξελίξεις στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, ενώ να σημειωθεί ότι καταγράφονται και σενάρια που συνδέουν τις εξελίξεις στην Forthnet με αυτές στη Wind.

    Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που έχει ανακοινώσει η Wind (δεύτερο τρίμηνο 2019) τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 5,4% και τα έσοδα σταθερής 3,1%.

    Η διοίκηση της Wind εκτιμά ότι το 2019 θα κλείσει με συνολικές επενδύσεις περίπου 90 εκατ. ευρώ. Η ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών προχωρά με στόχο για το τέλος του 2019, την επίτευξη κάλυψης περίπου 70% στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ