• Business

    Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Σάββατο ή Κυριακή ανοίγουν τα κομμωτήρια

    • NewsRoom
    κομμωτήρια


    Tις επόμενες ημέρες  και μάλιστα Σάββατο ή Κυριακή αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια.

    Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που είναι ανηρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

    Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Nωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha αναφέρθηκε στην επιφύλαξη των ειδικών και της κυβέρνησης για οποιοδήποτε άνοιγμα στη λειτουργία των καταστημάτων τα Χριστούγεννα, όσο το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών.

    Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε τέτοιο άνοιγμα που να φέρει στην Ελλάδα εικόνες όπως αυτές στο Harrod’s, συμπλήρωσε.

    Όλοι φοβούνται ότι οι εικόνες αυτές θα μεταφραστούν σε ένα τρίτο κύμα, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Αν, ωστόσο, λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε οποιαδήποτε μορφή, τότε θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις, είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ζήτησε ακόμα να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στην αποστολή των SMS για τις μετακινήσεις κάνοντας λόγο για κρίσιμες εβδομάδες και επαναλαμβάνοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μια που θα επιλέξει.

    Έκανε λόγο ακόμα για μια «αχτίδα αισιοδοξίας» που εμφανίζεται για πρώτη φορά κατά την περίοδο της πανδημίας με τον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για μια «ασπίδα προστασίας» που θα δημιουργηθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ