• Business

    Ενώπιον του εισαγγελέα οι πασίγνωστες ηθοποιοί της λίστας UBS

    • NewsRoom


    Στη μακρά λίστα Μπόργιανς με τους 10.588 Έλληνες καταθέτες στην ελβετική UBS, ανήκουν και δύο πασίγνωστες ηθοποιοί, οι οποίες έχουν βρεθεί να έχουν καταθέσεις περίπου 1,5 εκατομμύριο η κάθε μια.

    Οι δύο γυναίκες θα κληθούν το επόμενο διάστημα να παραβρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα. Η ύπαρξη του ποσού δεν συνιστά οπωσδήποτε και ποινικό αδίκημα αλλά θα κληθούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των ποσών. Θα γίνει επίσης διασταύρωση των δηλωθέντων εισοδημάτων τους μέσω των φορολογικών δηλώσεων.

    Σε περίπτωση απόκλισης, τότε πριν ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση και να φορολογηθούν κανονικά όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.

    Σε αυτή την περίπτωση θα αποφύγουν την ποινική εμπλοκή ενώ δεν αποκλείεται να τύχουν και ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης. Αλλιώς θα αντιμετωπίσουν κακουργήματα, όπως έλεγε εισαγγελική πηγή.

    Ο πρώτος έλεγχος δείχνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τρανταχτά ονόματα πολιτικών ή επιχειρηματιών, όμως υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν έως και 12 εκατ. ευρώ καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στη λίστα τα ονόματα δύο ηθοποιών, δικηγόροι, γιατροί και δημοσιογράφοι.

    Ο μέσος όρος καταθέσεων από τις πρώτες διασταυρώσεις είναι 1 εκατ. με 1,5 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ