ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την κατασκευή της Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση της 6ης Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού, προχώρησε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την εγκατάσταση, τον έλεγχο και την αρχική λειτουργία της μονάδας.
Η μονάδα, συνολικής μέγιστης ισχύος 160 MW, θα αποτελείται από δύο αεριοστρόβιλους, δύο λέβητες ανάκτησης θερμότητας και ένα ατμοστρόβιλο και θα λειτουργεί με φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, ενώ θα έχει τη δυνατότητα λειτουργίας και με πετρέλαιο (diesel), ως εναλλακτικό καύσιμο.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, η νέα μονάδα παραγωγής αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν την καλοκαιρινή περίοδο του 2024.
Η νέα, σύγχρονη και αποδοτική μονάδα παραγωγής θα προστεθεί στην υφιστάμενη συνολική ικανότητα παραγωγής της ΑΗΚ από συμβατικές μονάδες και θα συμβάλει στην εξασφάλιση της επάρκειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και στη διασφάλιση της απαραίτητης εφεδρείας.
Διαβάστε επίσης:
ΓΕΚ Τέρνα: Ο πωλητής και ο αγοραστής των πακέτων
To family office της Μαριάννας Λάτση αγοράζει ΓΕΚ Τέρνα
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εγκαινιάστηκε το νέο συνεδριακό κέντρο στο τουριστικό συγκρότημα Borovets Euphoria Club
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στα χέρια της Αρχής για το Ξέπλυμα… «στοιχηματζής» επίτροπος σχολείων – Έπαιρνε χρήματα σχολείων και τα έκανε … ακίνητα και τυχερά παιχνίδια
- Η φοβερή ιστορία με τον Ανδρέα και τα Σκόπια, τι τρέχει με Λοβέρδο και ΝΔ, η κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου, η σύγκρουση στο Ελληνοαμερικανικό και τι κάνει η ΕΥΠ
- Προβατίνα-Gate και το μεγάλο πρόστιμο
- Τι λένε τώρα οι πονηροί για Τράμπ και μετοχές, η νέα στρατηγική Ψάλτη, η αγωνία Τανισκίδη, το μυστικό ραντεβού στο ΜΜ, το παρασκήνιο με Ιβάν και Μυστακίδη, και ο Αίαντας Βαρδινογιάννης
