ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σκρέκας: Όταν κάποιοι επιμένουν να μην προσέρχονται στον διάλογο, θέλουν λύσεις ή σύγκρουση; (Βίντεο)
Επιστολή με την οποία ενημερώνονται επίσημα οι προμηθευτές ρεύματος για τις αποφάσεις της κυβέρνησης περί επιδότησης των καταναλωτών σε αντιστάθμισμα της ενεργειακής κρίσης έστειλε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Στην επιστολή αναφέρονται τα ποσά της επιδότησης τα οποία αυξήθηκαν περαιτέρω με τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις και διαμορφώνονται ως εξής:
Για τους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος και τις επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης η επιδότηση αυξάνεται για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στα 39 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο και 18 ευρώ τον Οκτώβριο, για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες το μήνα. Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση γίνεται 45 ευρώ μηνιαίως, από 24 τον Οκτώβριο.
Όπως ανέφερε ο υπουργός σήμερα, οι πληρωμές προς τους προμηθευτές θα γίνουν πριν από το τέλος του χρόνου ενώ ορισμένοι όπως η ΔΕΗ έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζουν στους λογαριασμούς διακριτά το ποσό της επιδότησης.
Κύρια πηγή χρηματοδότησης των ενεργειακών επιδοτήσεων είναι τα έσοδα από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα καθώς και το πλεόνασμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που οφείλεται στις αυξημένες τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας.
Στο πακέτο των κυβερνητικών αποφάσεων, υπενθυμίζεται, περιλαμβάνονται ακόμη:
-Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, πέρα από την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης (στα 170 εκατ. ευρώ από 80 εκατ.) και την έκπτωση 15% για την οικιακή κατανάλωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα εφαρμοστεί αναστολή των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
-Για τις επιχειρήσεις (βιομηχανία χαμηλής και μέσης τάσης, λοιπές χρήσεις μέσης τάσης) αναστέλλονται για 5 μήνες (από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο 2022) οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Έτσι διευκολύνεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων με ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης
Ξεκινά ο διαγωνισμός για το… lifting 146 καταστημάτων της ΔΕΗ
Ξεκινά η πόντιση του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ηράκλειο-Αττική
Φυσικό αέριο: Νέα μείωση για τις τιμές μετά από παρέμβαση της Ρωσίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λιβάνιος: Ετοιμάζουμε ηλεκτρονική ψήφο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028 (Βίντεο)
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ένα βήμα πριν την άνοδο στη Super League 1 των αγορών
- Υπόθεση Έπσταϊν: Δεύτερη γυναίκα καταγγέλει ότι την έστειλε στον πρίγκιπα Άντριου για ερωτικό ραντεβού
- Βιολάντα: Σταμάτησαν οι έρευνες στο εργοστάσιο – Φόβος για νέα έκρηξη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.