• Ενέργεια

    Σκρέκας: Δεν πάμε σε αύξηση 70% στο ρεύμα της ΔΕΗ

    • NewsRoom
    Σκρέκας: Δεν πάμε σε αύξηση 70% στο ρεύμα της ΔΕΗ

    Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας


    Έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται για να αντέξει το σύστημα μεταφοράς και διανομής ενέργειας κατά τη διάρκεια του καύσωνα διαβεβαίωσε, μέσω ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

    Ο υπουργός επισήμανε ότι υπάρχει ετοιμότητα με όλες τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής να είναι διαθέσιμες και τους διαχειριστές των δικτύων μεταφοράς και διανομής να είναι σε εγρήγορση και επαγρύπνηση.

    «Έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε και τα πιο ακραία σενάρια. Έχουμε εφεδρείες», σημείωσε ο υπουργός.

    «Έχουμε μελετήσει πάνω από 40 σενάρια, ακόμα και πολύ απίθανα σενάρια ώστε να έχουμε μετρά άμυνας αρκετό καιρό πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα», πρόσθεσε.

    Ρεκόρ ζήτησης

    Υπογράμμισε πάντως ότι το δίκτυο πιέζεται.

    Χθες είχαμε ρεκόρ ζήτησης, ξεπεράσαμε το ρεκόρ του 2007 σε επίπεδα προ κρίσης με πρωτοφανή καύσωνα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι λείπουν νέες μονάδες από το παραγωγικό δυναμικό της χώρας. Πάντως, κατασκευάζεται ήδη μια μονάδα φυσικού αερίου 800MW στη Βοιωτία, ενώ κατασκευάζονται κι άλλες.

    Δεν πάμε σε αύξηση 70% στο ρεύμα της ΔΕΗ

    «Δεν είναι σωστό ότι πάμε σε αύξηση 70% στο ρεύμα της ΔΕΗ» είπε, προσθέτοντας ότι η ΔΕΗ έχει ζημία για κάθε μεγαβατώρα από λιγνίτη που πουλά.

    «Δημιουργούμε ανταγωνιστική αγορά για την επιλογή του κατάλληλου προμηθευτή ενέργειας από τον πολίτη» συμπλήρωσε.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν έχουν αποσυρθεί οι λιγνιτικές μονάδες, αλλά θα αποσυρθούν στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης.

    «Eχουμε σχεδιάσει φιλόδοξο πρόγραμμα για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας μέχρι το 2030», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας, τονίζοντας ωστόσο ότι για την ενεργειακή μετάβαση υπάρχει κόστος.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκρέκας: Ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών με δίκαιη κατανομή των πόρων



    ΣΧΟΛΙΑ