• Ενέργεια

    Rosneft: Ζητά πληρωμές σε ρούβλια και προπληρωμή σε διαγωνισμούς για 6,5 εκατ. τόνους αργού

    • NewsRoom
    Ιγκόρ Σέτσιν, επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft

    Ιγκόρ Σέτσιν, επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft


    Η Rosneft φέρεται να ζήτησε προπληρωμή 100% σε ρούβλια, σε διαγωνισμούς για συνολικές ποσότητες πετρελαίου 6,5 εκατ. τόνων τύπου Urals, Siberian Light, Sokol και ESPO Blend για φόρτωση τον Μάιο-Ιούνιο.

    Στην σχετική απαίτηση της ρωσικής εταιρείας  αναφέρονται δύο πηγές, οι οποίες επικαλούνται τα έγγραφα του διαγωνισμού. Τα συγκεκριμένα έγγραφα αναφέρουν πως «το συνολικό ποσό τιμολογίου θα μετατραπεί σε ρούβλια Ρωσίας χρησιμοποιώντας την ισοτιμία δολαρίου/ρουβλιού της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

    Η εταιρεία απαιτεί 100% προπληρωμή της προσωρινής τιμής πέντε ημέρες πριν από την πρώτη ημερομηνία φόρτωσης. Επιπλέον  μπορεί να αρνηθεί οποιαδήποτε προσφορά που δεν προσφέρει προπληρωμή, σύμφωνα με τα έγγραφα.

    Πάντως, η Rosneft άφησε περιθώριο για διαπραγματεύσεις, όπου δεν είναι δυνατό οι πληρωμές να γίνουν σε γουάν Κίνας, δολάρια ΗΠΑ, ευρώ, ντιράμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τουρκικές λίρες.

    Η Rosneft πρόσφερε 5,1 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου Urals από το Primorsk, την Ust-Luga και το Novorossiisk την 1η Μαΐου έως 30 Ιουνίου και 320.000 τόνους Siberian Light από την 1η Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου από το Novorossiisk, ανέφεραν οι πηγές. Η Rosneft πρόσφερε επίσης τρία φορτία Sokol για φόρτωση στις 7-10, 14-17 Μαΐου και 27 Μαΐου-1 Ιουνίου.

    Σύμφωνα με άλλη πηγή, η εταιρεία πρόσφερε επίσης 800.000 τόνους φόρτωσης ESPO Blend στις 8-9, 12-13, 16-17, 19-20, 22-23, 26-27, 29-30, 30-31 Μαΐου.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης: Ευρωπαϊκό ζήτημα το χρηματιστήριο ενέργειας- Δεν υπάρχει ρήτρα αναπροσαρμογής σε όσους ζήτησαν σταθερό τιμολόγιο

    Ρωσία: Έχει εκτοπίσει 500.000 ανθρώπους από την Ουκρανία στη Ρωσία



    ΣΧΟΛΙΑ