ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πετρέλαιο υποχωρεί καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα αυξάνουν τις ανησυχίες για τη ζήτηση ενέργειας, ωστόσο, εξακολουθεί να βαδίζει προς την πρώτη μηναία άνοδο από τον περασμένο Μάιο, με φόντο τις προγραμματισμένες περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ+.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate υποχώρησαν κάτω από τα 87 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα. Η πολιτική Covid Zero της Κίνας και η συνεχιζόμενη ύφεση στην αγορά ακινήτων έχουν επιβαρύνει πολύ την οικονομία της χώρας φέτος.
Το αργό εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο άνω του 9% αυτό τον μήνα, μετά την απόφαση της συμμαχίας του ΟΠΕΚ+ να κάνει σημαντικές περικοπές στην παραγωγή. Οι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ από τον Νοέμβριο και είναι η αρχή μιας αβέβαιης περιόδου για την προμήθεια πετρελαίου καθώς οδεύουμε προς τον χειμώνα, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να δρομολογεί την επιβολή κυρώσεων στις ρωσικές ροές τον Δεκέμβριο.

«Οι αγορές πετρελαίου είναι πολύ πιθανό να επικεντρωθούν στην κατάσταση στην Κίνα, η οποία θα συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά την τιμή», δήλωσε ο Keshav Lohiya, ιδρυτής της εταιρείας Oilytics.
Το πετρέλαιο έχει χάσει περίπου το ένα τέταρτο της αξίας του από τον Ιούνιο, καθώς οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και η αυστηρή νομισματική πολιτική απειλούν να περιορίσουν τη ζήτηση.
Οι επενδυτές θα παρακολουθούν τις αποφάσεις για τα επιτόκια από τις κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Fed αυτή την εβδομάδα.
Το δολάριο έχει υποχωρήσει από το υψηλό ρεκόρ, ακόμη και όταν η Fed συνέχισε να αυξάνει τα επιτόκια για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, καθιστώντας έτσι το αργό, καθώς και τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα, φθηνότερα για τους περισσότερους αγοραστές.
Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του WTI υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 1,5%, στα 86,61 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του brent που λήγουν την Δευτέρα, υποχώρησαν κατά 1,3%, στα 94,52 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα του Ιανουαρίου με πτώση 1,3%, διαπραγματεύονταν στα 92,56 δολάρια το βαρέλι.
Διαβάστε ακόμη:
Πιο ακριβό κατά… 30% το φυσικό αέριο θέρμανσης το Νοέμβριο σε σχέση με πέρσι
Bloomberg: Η Ευρώπη κινδυνεύει με «σοκ» στον εφοδιασμό ντίζελ λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χίος: Συνελήφθη οικιακή βοηθός που έδεσε και χτύπησε ηλικιωμένο στο κεφάλι στη Χίο
- Γερμανία: Άνοδος για ευρωπαϊκούς προορισμούς λόγω κρίσης στον Κόλπο – Στους δημοφιλείς Κρήτη, Ρόδος, Κως
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
- Το Ιράν απαντάει στον Τραμπ: «Οι απερίσκεπτες ενέργειές σου οδηγούν τις ΗΠΑ σε ζωντανή κόλαση»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.