• Ενέργεια

    Πετρέλαιο: Πτώση της τιμής – Η ισχυροποίηση του δολαρίου επισκίασε την αισιοδοξία για την κινεζική ζήτηση

    • Bloomberg


    Το πετρέλαιο υποχώρησε μετά από ένα διήμερο ράλι, καθώς το ισχυρότερο δολάριο αντιστάθμισε την αισιοδοξία γύρω από τις προοπτικές για βελτιωμένη ζήτηση από την Κίνα.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate υποχώρησαν στα 88 δολάρια το βαρέλι, καθώς το δολάριο αυξήθηκε για πρώτη φορά σε τρεις συνεδριάσεις, καθιστώντας τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στο νόμισμα πιο ακριβά.

    Αυτή η εξέλιξη επισκίασε τις προσδοκίες για ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης, αφού η χώρα ανακοίνωσε πακέτο διάσωσης για την αγορά ακινήτων που αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει χαλαρώσει ορισμένους από τους αυστηρούς περιορισμούς Covid Zero.

    Oil whipsawed recently by China optimism, slowdown concerns
    Το πετρέλαιο σημείωσε διακυμάνσεις με φόντο την αισιοδοξία στην Κίνα και τις ανησυχίες για επιβράδυνση

    Η αύξηση της κατανάλωσης αργού στην Κίνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της αγοράς, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ροές ρωσικού πετρελαίου τον επόμενο μήνα, μετά την έναρξη ενός νέου γύρου περικοπών από τον ΟΠΕΚ+.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ανέκαμψαν αυτό το τρίμηνο μετά από μια διαρκή πτώση λόγω των ανησυχιών για επιβράδυνση.

    Η προσαρμογή της πολιτικής της Κίνας για το Covid Zero στέλνει ένα «ισχυρό σήμα» στην αγορά, δήλωσε ο Stephen Innes, συνεργάτης της SPI Asset Management.

    Η αλλαγή των περιορισμών για τον Covid από την Κίνα σημαίνει ότι οι πόλεις μείωσαν τα μαζικά διαγνωστικά τεστ και ελευθέρωσαν κόσμο από την υποχρεωτική καραντίνα, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με περαιτέρω αλλαγές να αναμένονται με μικρά βήματα, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο. Ωστόσο, τα κρούσματα ιού συνεχίζουν να αυξάνονται.

    Τα συμβόλαια WTI λήξης Δεκεμβρίου υποχωρούσαν νωρίτερα στα 88,76 δολάρια το βαρέλι.

    Τα συμβόλαια του brent λήξης Ιανουαρίου διαπραγματεύονταν χαμηλότερα, στα 95,85 δολάρια το βαρέλι.

    Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε το Σάββατο ότι είναι «πολύ πιθανό» οι κυρώσεις της ΕΕ να αναγκάσουν τη Ρωσία να προσφέρει μέρος του αργού της σε τιμή που ορίζουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους. Η Ευρώπη θα επιβάλει την απαγόρευση των θαλάσσιων εισαγωγών πετρελαίου στις 5 Δεκεμβρίου.

     Διαβάστε ακόμη:

    Ενεργειακή κρίση: Κέρδη ρεκόρ για τις πετρελαϊκές εταιρείες

    Τζάνετ Γέλεν: Η Ρωσία θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί με το πλαφόν στο πετρέλαιο για να γλιτώσει ένα shut-in



    ΣΧΟΛΙΑ