• Διεθνής πολιτική

    Τζάνετ Γέλεν: Η Ρωσία θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί με το πλαφόν στο πετρέλαιο για να γλιτώσει ένα shut-in

    • NewsRoom
    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ

    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ


    Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι είναι «πολύ πιθανό» η Ρωσία να αναγκαστεί να προσφέρει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου της στις τιμές που θα ορίζει το πλαφόν που θα επιβάλουν από τον Δεκέμβριο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, προκειμένου να αποτρέψει ένα πιθανό Shut-in σε ορισμένες προμήθειές της λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων, αναφέρει το Bloomberg.

    «Θα ψάξουν για αγοραστές και πιστεύουμε ότι θα δυσκολευτούν να τα πουλήσουν όλα», δήλωσε ο Γέλλεν το Σάββατο μιλώντας στο Bloomberg News. «Η εκτίμησή μας είναι ότι θα υπάρξει κάποιο shut-in στις 5 Δεκεμβρίου, εκτός εάν είναι πρόθυμοι να δεχτούν μια τιμή στο ή κάτω από το ανώτατο όριο για αγοραστές σε όλο τον κόσμο.«

    Η αποχώρηση της Ρωσίας από την ουκρανική πόλη Χερσώνα είναι μια «εξαιρετική νίκη» για το Κίεβο, δήλωσε νωρίτερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

    Ο Σάλιβαν πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν είχε ακόμη επαληθεύσει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι απέσυρε τις δυνάμεις της από τη δυτική όχθη του ποταμού Ντνίπρο στην περιοχή Χερσώνα, εγκαταλείποντας τη μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που κατέλαβε κατά την εισβολή της στην Ουκρανία.

    Πηγή: Bloomberg

    Διαβάστε επίσης:

    Κίνα: Βελτιώνουμε αλλά δεν εγκαταλείπουμε την πολιτική Covid Zero

    Μπεν Γουάλας: Ταπείνωση για τη Ρωσία η αποχώρηση από την Χερσώνα – Εξακολουθεί να αποτελεί απειλεί

    Επισιτιστική κρίση: Ρωσική εταιρεία θα προσφέρει φορτία λιπασμάτων στην Αφρική



    ΣΧΟΛΙΑ