• Ενέργεια

    Παρατείνεται η μείωση της παραγωγής πετρελαίου έως το τέλος του έτους από Ρωσία και χώρες Μέσης Ανατολής

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Η Ρωσία θα παρατείνει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) έως το τέλος του έτους, δήλωσε  ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ, ενώ ανάλογη απόφαση για παράταση της μείωσης στην ημερήσια παραγωγή τους έλαβαν και οι χώρες της Μέσης Ανατολής, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Ομάν, Ιράκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναφέρει το Reuters.

    Ειδικότερα, η Σαουδική Αραβία, ξεκινώντας από τον Μάιο και φτάνοντας έως το τέλος του χρόνου, θα περικόψει την παραγωγή κατά 500.000 bpd, το Ιράκ κατά 211.000, τα ΗΑΕ κατά 144.000, το Κουβέιτ κατά 128.00, η Αλγερία κατά 48.000 και το Ομάν κατά 40.000.

    Σύμφωνα με τον Νόβακ, η Ρωσία, «ενεργώντας ως υπεύθυνος συμμετέχων στην αγορά και ως προληπτικό μέτρο κατά της περαιτέρω αστάθειας της αγοράς», θα  εφαρμόσει εθελοντική μείωση κατά 500 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως έως το τέλος του 2023, από το μέσο επίπεδο παραγωγής, όπως εκτιμάται από τις δευτερογενείς πηγές για τον μήνα Φεβρουάριο».

    Η Ρωσία είχε αποφασίσει αρχικά την μείωση της παραγωγής της κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ είχε παρατείνει αρχικά την μείωση τον Μάρτιο έως το τέλος Ιουνίου.

    Διαβάστε επίσης

    OPEC+: Γιατί οι αναλυτές δεν αναμένουν ανακοίνωση για αλλαγή στάσης τη Δευτέρα



    ΣΧΟΛΙΑ