• Ενέργεια

    Ο OPEC+ πρόκειται να πραγματοποιήσει συνάντηση στις αρχές Φεβρουαρίου

    • Bloomberg
    OPEC: Μέχρι το τέλος του 2022 η επιστροφή της παγκόσμιας ζήτησης σε προ πανδημίας επίπεδο


    Ο OPEC+ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνεδρίαση της Μικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης (JMMC) στις αρχές Φεβρουαρίου, αν και δεν έχει αποφασιστεί ακριβής ημερομηνία, δήλωσαν τρεις πηγές από τη συμμαχία.

    Ο OPEC+, ο οποίος περιλαμβάνει τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και συμμάχους με επικεφαλής τη Ρωσία, συνήθως πραγματοποιεί τέτοιες συναντήσεις κάθε δύο μήνες για να παρακολουθεί την εφαρμογή των συμφωνιών παραγωγής του.

    Η επιτροπή συγκεντρώνει κορυφαίες χώρες εντός της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένων της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Στην τελευταία πλήρη υπουργική του σύνοδο στις 30 Νοεμβρίου, ο OPEC+ συμφώνησε σε εθελοντικές περικοπές παραγωγής συνολικού ύψους περίπου 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να υπερβεί την τρέχουσα εθελοντική περικοπή.

    Η συνεδρίαση της JMMC αναμένεται να αξιολογήσει την εφαρμογή της συμφωνίας τον Ιανουάριο, ανέφερε μία από τις πηγές.

    Τον περασμένο μήνα, η Αγκόλα, μέλος του OPEC, αποχώρησε από τον όμιλο επειδή ήταν δυσαρεστημένη με την ποσόστωση παραγωγής που της δόθηκε.

     Διαβάστε επίσης

    Έρχεται κύμα ψύχους στην Ευρώπη – Σε δοκιμασία οι ενεργειακές υποδομές

    Σκυλακάκης: Έχουμε φθηνές τιμές ρεύματος, όχι μόνο στο «πράσινο»

    Reuters για ρωσικό αέριο: Οι προμήθειες της Gazprom στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 55,6% το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ