• Ενέργεια

    Νέες άδειες αποθήκευσης ενέργειας για Περιστέρη – Κοπέλουζο

    • NewsRoom
    Χρήστος Κοπελούζος (Όμιλος Κοπελούζου) - Γιώργος Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή)

    Χρήστος Κοπελούζος (Όμιλος Κοπελούζου) – Γιώργος Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή)


    Τις άδειες για νέα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση Συσσωρευτών Αποθήκευσης με συνολική εγκατεστημένη ισχύ άνω των 1,77 GW, δημοσιοποίησε χθες η ΡΑΕ.

    Εκτός από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες που έλαβε οκτώ Άδειες Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών αποθήκευσης στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας, συνολικής ισχύος 950 MW, αδειοδοτήσεις έλαβαν ακόμη μονάδες του ομίλου Κοπελούζου και της ΤΕΡΝΑ.

    Συγκεκριμένα η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή εξασφάλισε άδειες για 4 έργα συνολικής ισχύος 375 MW (4 μονάδες σε Κοζάνη, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη και Θήβα). Ειδικότερα τα έργα αφορούν σε 150 MW για την Τρίπολη, 100 MW για τη Ν. Σάντα στις Σάπες Ροδόπης, 100 MW για το Επιχειρηματικό Πάρκο Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘΕ) και 25 MW για τη Θήβα.

    Μια άδεια για έργο αποθήκευσης με μπαταρίες έλαβε και ο Όμιλος Κοπελούζου, μέσω της «Εφαρμογές Πυριτίου». Πρόκειται για project ισχύος 300 MW, το οποίο θα αναπτυχθεί στον Ελλήσποντο Κοζάνης.

    Τέλος άδειες για έργα αποθήκευσης μέσω συσσωρευτών  εξασφάλισαν η «Αποθηκευτική Ενεργειακή Υβριδική Εταιρεία» (75 μεγαβάτ στην ‘Αρτα), της «Υβριδικά Μήλου» (75 μεγαβάτ στην ‘Αρτα) και «ΕΥΔΩΡΗ Ενεργειακή» (10 μεγαβάτ στο Μέτσοβο).



    ΣΧΟΛΙΑ