• Ενέργεια

    Νατάσα Πηλείδου: Η υπουργός που αγαπά τη ροκ και η συμφωνία με την Αίγυπτο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Γεράσιμος Σεραφειμίδης
    Νατάσα Πηλείδου: Η rock'n'roll, τα γρήγορα αμάξια και η συμφωνία με την Αίγυπτο

    Νατάσα Πηλείδου


    Είναι εντυπωσιακή, τραβάει πάνω της τα βλέμματα, μιλάει δύο ξένες γλώσσες, έχει 3 πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ μένει σε ένα σπίτι στο Καϊμακλί της Κύπρου σε μία έκταση 530 τετραγωνικών μέτρων.

    Πρόκειται για την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, η οποία υπογράφει σήμερα το μνημόνιο για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Αίγυπτο.

    Η καριέρα

    Στα 40 της έχει ήδη πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει διατελέσει Υφυπουργός Ναυτιλίας και εντάσσεται στους 100 κορυφαίους επαγγελματίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Ναυτιλία σύμφωνα με τη λίστα του Lloyd’s, ενώ έχει συμπεριληφθεί στις 10 πιο επιδραστικές γυναίκες της ναυτιλίας για το 2019.

    Άνθρωποι που την έχουν συναντήσει σε επαγγελματικές εκδηλώσεις σημειώνουν ότι είναι μία παρουσία που μαγνητίζει τα βλέμματα με την εμφάνιση και τον επικοινωνιακό της χαρακτήρα.

    Πρόκειται για μία γυναίκα καλλιεργημένη, οξυδερκή, λαμπερή και επικοινωνιακή που χειρίζεται όμορφα το λόγο.

    Η Νατάσα Πηλείδου διαθέτει ήδη μία επαγγελματική πορεία 15 ετών και έχει αναλάβει πλήθος διευθυντικών θέσεων σε εταιρίες όπως η Baker Tilly και η PwC. Επίσης, έχει παραδώσει μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εκπαιδευόμενους ελεγκτές για των ACA, ACCA και CIMA στη σχολή εκπαίδευσης BPP. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

    Η αγάπη για τα αυτοκίνητα και η οικογενειακή ζωή

    Η λαμπερή υπουργός έχει ιδιαίτερη αγάπη για τα πολυτελή και για τα ιστορικά αυτοκίνητα, καθώς στο γκαράζ του της έχει μία Mercedes SLK (δωρεά των γονιών της) και μία BMW Gran Coupe. Αλλά το πιο αξιοζήλευτο αυτοκίνητο για τους λάτρεις των ιστορικών οχημάτων είναι το MGB Roadster (επίσης δωρεά των γονιών της), το οποίο και αποτελεί συλλεκτικό μοντέλο.

    Η Νατάσα Πηλείδου συνδυάζει την οικογενειακή ζωή με τις υποχρεώσεις του αξιώματός της και έχει καταφέρει να γράψει ιστορία για στα κυπριακά κοινοβουλευτικά δεδομένα. Πρόκειται για την πρώτη Κύπρια η οποία είναι εν ενεργεία υπουργός και ταυτόχρονα έφερε στον κόσμο το δεύτερό της παιδί, στις 20 Ιουλίου του 2020, λίγο αργότερα μετά από την υπουργοποίησή της (τέλη Ιουνίου 2020).

    Η Νατάσα Πηλείδου, δεν έκανε χρήση της αδείας μητρότητος και συνέχισε να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της κανονικά. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο  πως λίγες ώρες μετά τη γέννηση του γιού της, η Νατάσα Πηλείδου είχε σηκώσει το κινητό της και ασχολούταν με υποθέσεις του Υπουργείου.

    Η ίδια πιστεύει στην εξισορρόπηση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή, ενώ έχει ήδη ανταποκριθεί με επιτυχία και στους δύο ρόλους καθώς συνδύαζε ήδη εδώ και 4 χρόνια το αξίωμά της με την ανατροφή της πρωτότοκης κόρης της, Δέσποινας-Σοφίας.

    Επίσης, τίθεται υπέρ του δημόσιου θηλασμού και παρατηρεί, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο περιοδικό “Omikron”, πως δεν έχει πέσει θύμα αρνητικών κριτικών, ενώ δεν κρύβει πως έχει θηλάσει τα παιδιά της σε εστιατόρια.

    Γαλλικά, πιάνο και rock’n’roll

    Η ίδια σαν παιδί, θα χαρακτήριζε τον εαυτό της ως «καλή μαθήτρια», ενώ από την τρίτη δημοτικού μέχρι και το Πανεπιστήμιο ασχολήθηκε με το πιάνο. Η δεινή επικοινωνιακή της ικανότητα που αναγνωρίζουν πολλοί σήμερα οφείλεται στην αγάπη της για τις ξένες γλώσσες και τη λογοτεχνία και αυτός ήταν ο λόγος που σπούδασε γαλλική και ιταλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε και λογιστική.

    Στον ελεύθερο της χρόνο θα περάσει χρόνο με την οικογένειά της. Επίσης, θα διαβάσει κάποιο βιβλίο ή θα ακούσει την αγαπημένη της μουσική, η οποία αποτελεί ένα κράμα ροκ (ACDC, Jon Bon Jovi, Red Hot Chilli Peppers) και Pop (Lady Gaga, Justin Timberlake).

    Διαβάστε επίσης

    Κύπρος: Μέχρι το τέλος του 2021 η γεώτρηση της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ
    Κύπρος: Στο δεύτερο μισό του 2021 οι ερευνητικές γεωτρήσεις των εταιρειών που έχουν λάβει άδεια



    ΣΧΟΛΙΑ