ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πράσινο φως στην Ισπανία και την Πορτογαλία για την αποσύνδεση των τιμών του φυσικού αερίου από αυτή της ηλεκτρικής ενέργειας για τους επόμενους 12 μήνες έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη.
Η συμφωνία επιτρέπει τη δημιουργία ενός προσωρινού μηχανισμού που θα θέτει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου κατά μέσο όρο στα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτό εκτιμάται πως θα οδηγήσει στη μείωση στο μισό των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για περίπου το 40% των Ισπανών και Πορτογάλων καταναλωτών με ρυθμισμένες τιμές.
Η αρχική πρόταση των κυβερνήσεων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ήταν για την επιβολή πλαφόν 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Διαβάστε επίσης:
H Gazprom ενημέρωσε την Πολωνία για τη διακοπή παροχής φυσικού αερίου από την Τετάρτη
Πούτιν: Οι συνομιλίες με την Ουκρανία συνεχίζονται διαδικτυακά, ελπίζω σε θετικό αποτέλεσμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γέφυρα Ιλισσού: Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση του έργου €12,8 εκατ. – Πότε θα δοθεί σε κυκλοφορία
- ΡΑΣ: Η καμπάνα 300.000€ σε Hellenic Train και ΟΣΕ για το συμβάν του 2024, ο ΟΣΕ σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» και οι επόμενες κινήσεις της ΗΤ
- 10 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια! Άλλη μια all in κίνηση Γιαννακόπουλου με την «αρπαγή» του Φρανσίσκο για τον Παναθηναϊκό
- Τρεις πυροσβέστες νεκροί. Πόσοι ακόμη για να αλλάξει κάτι;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.