• Ενέργεια

    Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατάσχεσαν πλοίο που μετέφερε λαθραία πετρέλαιο στον Κόλπο

    • NewsRoom
    Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν

    Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν


    Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατάσχεσαν στον Κόλπο ένα πλοίο που μετέφερε λαθραία 250.000 λίτρα καυσίμων και συνέλαβαν επτά μέλη του πληρώματος, μετέδωσε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

    «Ναυτικές δυνάμεις κατάσχεσαν ένα πλοίο που μετέφερε λαθραία πετρέλαιο στον Κόλπο», δήλωσε αξιωματούχος δημοσίων σχέσεων των Φρουρών, ο Γκολαμχοσεΐν Χοσεϊνί, σε δηλώσεις που μετέδωσε το πρακτορείο.

    «Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν 250.000 λίτρα λαθραίων καυσίμων», είπε, συμπληρώνοντας ότι «συνελήφθησαν επτά μέλη του πληρώματος».

    «Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, ιδιαίτερα καυσίμων, στον Κόλπο είναι μια από τις σημαντικές αποστολές του Πολεμικού Ναυτικού των Φρουρών», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

    Δεν διευκρίνισε την ημερομηνία κατάσχεσης του πλοίου ή την προέλευσή του ή την εθνικότητα των μελών του πληρώματος.

    Το τελευταίο περιστατικό ακολουθεί μια σειρά κατασχέσεων πλοίων στις θαλάσσιους οδούς στον Κόλπο, όπου παράγεται και μεταφέρεται μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πετρελαίου.

    Την περασμένη εβδομάδα, το Ιράν ανακοίνωσε την κατάσχεση ενός ξένου πλοίου που μετέφερε περισσότερα από 220.000 λίτρα λαθραία καύσιμα και τη σύλληψη των 11 μελών του πληρώματός του, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρευνες για υδρογονάνθρακες: Ξεκινούν οι επαφές της ΕΔΕΥ με ξένους επενδυτές για την επιτάχυνση των διαδικασιών

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτών- Υπεραξίες από τους ανανεωμένους στόχους για 6,5 GW

    Αποκλειστικό-Kiril Petkov: Φθηνή ενέργεια από πυρηνικά της Βουλγαρίας στην Ελλάδα-Οδική διασύνδεση Αλεξανδρούπολη-Κωνστάντζα



    ΣΧΟΛΙΑ