• Ενέργεια

    Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Επενδύσεις $54 δισ. στις ΑΠΕ

    Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχεδιάζουν να επενδύσουν έως και 54 δισ. δολάρια σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα επόμενα επτά χρόνια, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη των καθαρών μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

    Η χώρα στοχεύει σε τριπλάσια αύξηση του μεριδίου της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές κατά τη διάρκεια της επόμενης επταετίας και θα επικεντρωθεί στο υδρογόνο ως πηγή καθαρής ενέργειας, ανέφερε σε tweet ο πρωθυπουργός των ΗΑΕ και ηγεμόνας του Ντουμπάι, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ.

    Τα ΗΑΕ ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP28 αργότερα το 2023.

    Όπως πολλές χώρες που παράγουν πετρέλαιο, η ώθηση προς ένα καθαρότερο ενεργειακό σύστημα αντισταθμίζεται επί του παρόντος από τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ορυκτά καύσιμα στην οικονομία.

    Ωστόσο, τα ΗΑΕ ήταν το πρώτο κράτος της Μέσης Ανατολής που έθεσε ως στόχο να έχει μηδενικές καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα μέσα του αιώνα.

    Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στο πλαίσιο των κινήσεων που αποκαλύφθηκαν τη Δευτέρα, ο σεΐχης Μοχάμεντ διόρισε τον Μοχάμεντ Χασάν Αλσουβαϊντί ως υπουργό επενδύσεων.

    Η κυβέρνηση ενέκρινε επίσης απόφαση για τη σύσταση συμβουλίου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

    Διαβάστε επίσης:

    Bloomberg: 852 δις δολάρια κέρδισαν οι super rich το α’ εξάμηνο του 2023

    Χρηματιστήριο: Ιστορικά υψηλά για Jumbo και Aegean, πάρτι στην Πειραιώς, με +9% το Ιατρικό, +6,3% η Lamda

    Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά



    ΣΧΟΛΙΑ