• Ενέργεια

    Γερμανία: Και επίσημα υπό κρατικό έλεγχο περνά η Gazprom Germania

    • NewsRoom


    Υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της Γερμανίας περνά η πρώην θυγατρική της Gazprom, Gazprom Germania, η οποία εγκαταλείφθηκε από τον ρωσικό κολοσσό της Gazprom την προηγούμενη εβδομάδα.

    Όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, όλα τα δικαιώματα ψήφου στην εταιρεία που ασχολείται με την εμπορία, μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου, θα περάσουν στη Bundesnetzagentur, τη ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με τον Χάμπεκ, με αυτή την κίνηση το Βερολίνο θα εγγυηθεί ότι η υποδομή θα συνεχίσει να παρέχει ενεργειακή ασφάλεια στη χώρα.

    Η Bundesnetzagentur θα διαχειρίζεται τη γερμανική θυγατρική της Gazprom προς όφελος της Γερμανίας και της Ευρώπης, ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής Κλάους Μιούλερ, προσθέτοντας πως θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την διατήρηση της ασφάλειας του εφοδιασμού της χώρας.

    Διαβάστε επίσης

    Gazprom: Εγκατέλειψε τις θυγατρικές της σε Βρετανία και Γερμανία – Αντιδρά το Κρεμλίνο στην πιθανότητα εθνικοποίησης από το Βερολίνο



    ΣΧΟΛΙΑ