• Ενέργεια

    Γεράσιμος Θωμάς στο Χρηματιστήριο Ενέργειας: Βρισκόμαστε κοντά στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής

    • NewsRoom

    Γεράσιμος Θωμάς, υφυπουργός Ενέργειας


    Μία νέα σελίδα στην Ελληνική Αγορά Ενέργειας θα σηματοδοτήσει η έναρξη λειτουργίας των νέων αγορών ηλεκτρισμού (target model), τον ερχόμενο Ιούνιο από το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΧΕ).

    O Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ΕΧΕ, αναφέρθηκε στην Κυβερνητική βούληση για την επίτευξη του στόχου και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εμπρόθεσμη υλοποίηση του.

    Κατά τη συνάντησή του με στελέχη αλλά και τους εργαζόμενους του ΕΧΕ, ο κ. Θωμάς αφού αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έως τώρα έχουν ληφθεί τόνισε πως η κοινή προσπάθεια και η λήψη πρωτοβουλιών θα εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων. «Βρισκόμαστε κοντά στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας και σύντομα της αγοράς φυσικού αερίου. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου», σημείωσε ο κ. Θωμάς προσθέτοντας πως άμεσο στόχο αποτελεί η εισαγωγή προθεσμιακών προϊόντων τον Φεβρουάριο του 2020.

    Τον υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΕΧΕ Αθανάσιος Σαββάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΧΕ και της EnExClear Mιχάλης Φιλίππου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης.



    ΣΧΟΛΙΑ