• Ενέργεια

    Φυσικό αέριο: Αύξηση της τιμής στην Ευρώπη για τρίτη ημέρα

    • Bloomberg
    αγωγοί φυσικού αερίου

    αγωγοί φυσικού αερίου


    Το φυσικό αέριο στην Ευρώπη σημειώνει άνοδο καθώς η χαμηλότερη παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενισχύει τη ζήτηση για το καύσιμο, ενώ οι έμποροι συνεχίζουν να παλεύουν με τον αντίκτυπο των προτεινόμενων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς αυξήθηκαν έως και 3,2%, καταγράφοντας κέρδη για τρίτη ημέρα.

    Η γερμανική αιολική ενέργεια υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Η αιολική ισχύς προβλέπεται να παραμείνει περιορισμένη για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ζήτηση για φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει αυξημένη από τα τέλη Απριλίου.

    Η ΕΕ πρότεινε την Τετάρτη τη σταδιακή κατάργηση των ρωσικών αγορών αργού πετρελαίου και προϊόντων διύλισης φέτος, ενισχύοντας δυνητικά τη ζήτηση για φυσικό αέριο και άνθρακα, για ενέργεια.

    Αυτό επιφέρει περισσότερους κινδύνους για την αγορά αφού η Μόσχα διέκοψε τις άμεσες ροές προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία την περασμένη εβδομάδα, επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της να πληρώσουν σε ρούβλια.

    U.K. Gas-Fired Generation Is High Amid Lower Wind
    Η παραγωγή αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υψηλή εν μέσω χαμηλών ανέμων

    Περισσότερες χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με προθεσμίες πληρωμής τις επόμενες εβδομάδες. Η ΕΕ έχει πει ότι οι αγοραστές που ανοίγουν λογαριασμούς σε ρούβλια με την Gazprombank JSC για να πληρώσουν για προμήθειες φυσικού αερίου, θα παραβιάσουν τις κυρώσεις του μπλοκ στη Μόσχα.

    Εν τω μεταξύ, οι προμήθειες φυσικού αερίου της Νορβηγίας στην Ευρώπη μειώθηκαν από την προηγούμενη ημέρα. Οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας παραμένουν σταθερές, ενώ η Πολωνία λαμβάνει φυσικό αέριο με αντίστροφη λειτουργία από τη Γερμανία.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου αναφοράς για παράδοση τον επόμενο μήνα ήταν 3,1% υψηλότερα στα 107 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Shell: Σε υψηλό δεκαετίας τα κέρδη τριμήνου μετά την εκτίναξη των τιμών ενέργειας

    Στα ύψη οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας μετά την πρόταση της EE για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο



    ΣΧΟΛΙΑ