• Ενέργεια

    Χατζηδάκης: Προχωράμε όλα τα ενεργειακά projects – Η Ελλάδα θα γίνει κόμβος ενέργειας

    • Μαρίνα Πρωτονοταρίου

    Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας


    «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας κόμβος στον τομέα της ενέργειας και αυτό πλέον το πιστεύουν όλα τα μεγάλα κόμματα», σημείωσε πριν από λίγο από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο Υπουργός Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

    Στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την ανάληψη του υπουργείου του ο υπουργός Ενέργειας κ. Χατζηδάκης, επέλεξε να μιλήσει για τη διεθνή ενεργειακή διπλωματία και όχι για τη ΔΕΗ, για την οποία όπως είπε θα μάθουμε τα σχέδια της κυβέρνησης το Σάββατο στις προγραμματικές δηλώσεις.

    «Το υπουργείο θα ακολουθήσει μια ανοιχτή στρατηγική προώθησης όλων των εν εξελίξει project» σημείωσε δίνοντας έμφαση ταυτόχρονα σε ζητήματα αποθήκευσης και υποδομών αλλά και στην προώθηση των ΑΠΕ.

    Όπως ανέφερε «απέχουμε πολλά χρόνια από την εποχή που θα έχουμε παραγωγή πετρελαίου ή φυσικού αερίου καθώς πρόκειται για διαδικασίες που καθυστερούν». Επίσης τόνισε ότι «η διεύρυνση ρόλου των ΑΠΕ είναι απαραίτητη λόγω της ανόδου των τιμών ρύπων αλλά και ο τερματισμός ενεργειακής απομόνωσης των νησιών».

    «Εκτός από τις αποθηκευτικές δυνατότητες της Ρεβυθούσας θα πρέπει να προχωρήσει και το FSRU στην Αλεξανδρούπολη και οι υπόγειες αποθήκες Καβάλας», τόνισε.

    Η ολοκλήρωση του ΤΑΡ και του IGB, νέες υποδομές LNG , η απανεδραίωση της συνεργασίας με τους στρατηγικούς εισαγωγής είναι προϋποθέσεις για την ενεργειακή μας ασφάλεια.

    Σε προτεραιότητα μπαίνουν οι επαφές με τους ομολόγους του υπουργούς στις γειτονικές χώρες και όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, στις 24 και 25 Ιουλίου στο Κάιρο θα παραβρεθεί μαζί με τους υπουργούς ΗΠΑ, Αιγύπτου, Ιταλία, Κύπρου και θα συζητηθούν οι ενεργειακές εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.



    ΣΧΟΛΙΑ