• Ενέργεια

    Bloomberg: Στην Ελλάδα το πρώτο φορτίο LNG από το νέο εργοστάσιο της Gazprom

    • NewsRoom
    Το τάνκερ Pskov

    Το τάνκερ Pskov


    Στην Ελλάδα θα κατευθυνθεί το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από το νέο μικρό σταθμό υγροποίησης της Ρωσίας στη Πορτοβάγια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Αυτό δήλωσε στο Bloomberg άτομο με γνώση του θέματος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τον αγοραστή του φορτίου.

    Η Gazprom δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο από το Bloomberg.

    Ο νέος τερματικός σταθμός βρίσκεται κοντά στον αγωγό Nord Stream στη Γερμανία. Η Gazprom ολοκλήρωσε έναν 72ωρο έλεγχο στη νέα εγκατάσταση τη Δευτέρα.   Το εργοστάσιο έχει ήδη παράξει περίπου 30.000 τόνους LNG.

    Προς το παρόν δεν υπάρχουν κυρώσεις στο ρωσικό LNG από την Ευρώπη. Ωστόσο το Ηνωμένο Βασίλειο σταμάτησε να λαμβάνει LNG από τη χώρα, με την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

    Η μοναδική ελληνική εγκατάσταση για LNG στη Ρεβυθούσα μπορεί να στέλνει περίπου 6 δισ. κυβικά μέτρα τον χρόνο. Από αυτά τα μισά από τα οποία κατευθύνονται στη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία ενώ τα υπόλοιπα στην εγχώρια αγορά.

    Το τάνκερ Pskov είναι αυτή τη στιγμή αγκυροβολημένο στο εργοστάσιο LNG της Πορτοβάγια και φορτώνει, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.



    ΣΧΟΛΙΑ