• Ενέργεια

    Μπενρουμπή για ενεργειακή κρίση: Στην Ελλάδα, δυστυχώς, έχει πολιτικοποιηθεί ένα εξωγενές οικονομικό θέμα

    Ντίνος Μπενρουμπή,Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Ενέργειας & Αερίου της Protergia

    Ντίνος Μπενρουμπή,Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Ενέργειας & Αερίου της Protergia


    Οι λογαριασμοί έχουν γίνει δυσβάσταχτοι», δήλωσε ο κ. Ντίνος Μπενρουμπή, Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Ενέργειας & Αερίου της Protergia, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στο πλαίσιο του 10ου συνεδρίου Athens Energy Dialogues που πραγματοποιείται 26 και 27 Μαΐου.

    Ανέλυσε τα πλεονεκτήματα των σταθερών τιμολογίων ενώ έκανε μία ανάλυση της ελληνικής αγοράς ενέργειας. Όσον αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία προβλέπεται από την ΕΕ, ο κ. Μπενρουμπή, ανέφερε ότι από το 2015 -2022 ήταν μέρος ενός τιμολογίου πολύ συμφέρον για τον καταναλωτή, και γι΄ αυτό κανένας δεν ενοχλήθηκε από αυτή και υπενθύμισε ότι από το φθινόπωρο του 2021, οι τιμές του φυσικού αερίου οδηγήθηκαν στα ύψη, ενώ τον Φεβρουάριο του 2022 ξεκίνησε ο πόλεμος.

    Ο κ. Μπενρουμπή επεσήμανε τον κίνδυνο σε σχέση με την ασφάλεια τροφοδοσίας.

    Τέλος, όσον αφορά τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, τόνισε ότι: «Στην Ελλάδα, δυστυχώς, έχει πολιτικοποιηθεί ένα εξωγενές οικονομικό θέμα, με ευαίσθητη κοινωνική διάσταση, που έχει εξαιρετικές εθνικές πτυχές». Αν και η ΕΕ λέει όχι αναδρομική φορολόγηση, σύμφωνα με τον κ. Μπενρουμπή, οι εταιρείες «πρέπει να συνεισφέρουν από τα συγκυριακά υψηλά κέρδη, αλλά με αξιοπρεπή τρόπο, προκειμένου να βοηθηθεί ο καταναλωτής».

    Διαβάστε επίσης:

    Αδ. Γεωργιάδης: Έρχεται ειδικό πρόγραμμα από ΕΣΠΑ για ιδιοκατανάλωση στη μέση βιομηχανία



    ΣΧΟΛΙΑ