• Business

    Enel: Σε συζητήσεις για πιστωτική γραμμή ύψους 16 δισ. ευρώ

    • Bloomberg

    Francesco Starace (CEO Enel)


    Η Enel βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για μια νέα πιστωτική γραμμή ύψους 16 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη κινδύνων από παράγωγα που συνδέονται με την απότομη αύξηση των τιμών ενέργειας, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

    Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Ιταλίας, η UniCredit και η Intesa Sanpaolo, ενδεχομένως να συνεισφέρουν 5 δισ. ευρώ έκαστη, ενώ οι κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες Cassa Depositi e Prestiti, Banco BPM και BPER Banca θα προσθέσουν άλλα 2 δισ. ευρώ έκαστη, ανέφερε η εφημερίδα, χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, η ιταλική εταιρεία εμπορικών πιστώσεων Sace θα παράσχει εγγυήσεις για περίπου το 70% του συνολικού ποσού, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Ενώ ο Οικονομικός Διευθυντής της Enel, Alberto De Paoli έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τους πιστωτές για λύσεις όπως μια ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση, η οικονομική δομή μιας συμφωνίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ανέφερε η Messaggero. Η πιστωτική γραμμή θεωρείται απαραίτητη για την κάλυψη της εταιρείας ως προς τα ενεργειακά συμβόλαια παραγώγων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Εκπρόσωπος της Enel αρνήθηκε να σχολιάσει όταν επικοινώνησε το Bloomberg.

    Η ιταλική κυβέρνηση έχει δαπανήσει 66 δισεκατομμύρια ευρώ για την ελάφρυνση των ενεργειακών λογαριασμών και η Giorgia Meloni, ηγέτης του δεξιού συνασπισμού που κέρδισε τις εκλογές του περασμένου μήνα, έχει δεσμευτεί να θέσει την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ως κορυφαία προτεραιότητα.

    Η Enel επιβεβαίωσε τους στόχους της για το 2022 και τη μερισματική της πολιτική όταν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα εξαμήνου τον Ιούλιο, αν και ο διευθύνων σύμβουλος της Francesco Starace είπε ότι αναμένει το περιβάλλον για την επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας να συνεχίσει να είναι τεταμένο, με τις τιμές να παραμένουν υψηλές το νέο έτος.

    Διαβάστε ακόμη:

    Francesco Starace (CEO Enel): «Ανόητη» η εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο



    ΣΧΟΛΙΑ