• Business

    ENDESA: Δανεισμός 2,7 δισ. με κριτήρια ESG- Ποια δέσμευση έκανε

    José D. Bogas Gálvez, CEO ENDESA


    Η ισπανική εταιρεία ενέργειας Endesa SA ανακοίνωσε σήμερα  ότι πλέον το σύνολο του τραπεζικού της δανεισμού, συνολικού ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,17 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), συνδέθηκε με κριτήρια περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG). Στο τέλος του 2020, το 45% του ακαθάριστου χρέους της Endesa ήταν συνδεδεμένο με κριτήρια ESG ενώ πλέον είναι το 100% του δανεισμού της.

    Ειδικότερα, ανέφερε ότι η δέσμευση που έκανε με τους δανειστές  της είναι ότι θα παράγει το 55% της ηλεκτρικής του ενέργειας στην ηπειρωτική Ισπανία από  ανανεώσιμες πηγές έως το τέλος του 2022.

    Ειδικότερα, η Endesa επέκτεινε τις εννέα υπάρχουσες πιστωτικές γραμμές που διέθετε  και δύο νέες για δανεισμό 2,13 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τέσσερα χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που η  συμφωνία με τις 11 τράπεζες συνδέει το σύνολο του ποσού με περιβαλλοντικά κριτήρια.

    Μέχρι πρότινος η εταιρεία είχε συνδέσει  με ρήτρες ESG, ένα προηγούμενο κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ με την CaixaBank SA (BME: CABK), την Bankia και την Kutxabank SA. Η διάρκεια ζωής αυτού του δανείου έχει επίσης παραταθεί, ανακοίνωσε η Endesa.

    Οι νέες συμφωνίες με τράπεζες θα επιτρέψουν στην Endesa να έχει αρκετή ρευστότητα και να χρηματοδοτήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο για τα επόμενα χρόνια.

    Μεταξύ 2021 και 2023, ο όμιλος θα επιδιώξει να αυξήσει την ισχύ των ΑΠΕ που διαθέτει κατά 30% στα 11.500 MW με επένδυση 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτές οι ενέργειες θα συμβάλουν στο στόχο την Endesa να παράγει 89% ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς CO2 στην ηπειρωτική χώρα μέχρι το τέλος του 2023.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ