• Μετοχές

    Έναν χρόνο μάζευε «χαρτιά» της Πειραιώς ο Κάλεν Τόμσον της Bienville Capital

    Ο Κάλεν Τόμσον, συνιδρυτής της Bienville Capital Management


    Εδώ και έναν χρόνο «έχτιζε» θέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς το αμερικανικό fund Bienville Capital Management, το οποίο και έφτασε πλέον να κατέχει το 5,5% της ελληνικής τράπεζας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάλεν Τόμσον (Cullen Thompson), συνιδρυτής και διαχειριστής του fund που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξεως των 1,5 δισ. δολαρίων, είναι εκείνος που ανίχνευσε έγκαιρα τις μελλοντικές προοπτικές της Τράπεζας Πειραιώς.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος διαχειριστής του αμερικανικού fund ήταν όλο αυτό το διάστημα σε ανοιχτή επικοινωνία με άλλον διαχειριστή fund που έχει επίσης, από παλαιότερα, σημαντική μετοχική θέση στην ελληνική τράπεζα.

    Όπως είναι εμφανές, το Bienville Capital Management έχει μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, γεγονός που σημαίνει ότι εμπιστεύεται τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες του CEO της τράπεζας, Χρήστου Μεγάλου.

    Η ενίσχυση της μετοχικής θέσης του αμερικανικού fund έρχεται να αυξήσει τις πιέσεις εκείνων που διατηρούν ανοικτές θέσεις (short) στη μετοχή. Και τούτο γιατί περιορίζονται οι δυνατότητές τους να βρουν «χαρτιά» της τράπεζας προκειμένου να κλείσουν τις ανοικτές θέσεις τους στη μετοχή.



    ΣΧΟΛΙΑ