• Business

    Empowered by Coca-Cola Τρία Έψιλον: Η δύναμή σου είναι στο χέρι σου!

    • NewsRoom

    Σε μια εποχή που οι αλλαγές διαδέχονται η μία την άλλη με ασύλληπτους ρυθμούς, η ανάγκη για ευελιξία, προσαρμοστικότητα και συνεχή ή και δια βίου μάθηση είναι σημαντικότερη από ποτέ.

    Σε αυτό το περιβάλλον, η εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού που εξελίσσεται σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών και δεν σταματά να αναπτύσσει τις δεξιότητες και τις ικανότητές του αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις.

    Στην ανάγκη αυτή έρχεται να απαντήσει το πρόγραμμα Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Το κοινωνικό πρόγραμμα που υλοποιεί η εταιρεία από το 2017, με στόχο να συμβάλει στις ανάγκες που επιτάσσουν οι μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και της κοινωνίας, στον τομέα της απασχόλησης.

    Πρόκειται για μια ολιστική πλατφόρμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας, που στόχο έχει να προσφέρει στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για να κάνουν με επιτυχία το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

    Πού εστιάζει το πρόγραμμα Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον

    Το πρόγραμμα εστιάζει σε τρεις βασικούς πυλώνες:

    α) στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς (Youth Empowered),

    β) στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας (Women Empowered), και

    γ) στο upskilling & reskilling των επαγγελματιών του κλάδου HoReCa (HoReCa Empowered).

    Το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδεύσεις πάνω σε προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση, καθώς και σε ευκαιρίες δικτύωσης με στελέχη της αγοράς και του κλάδου.

    Youth Empowered

    Με έμφαση στους νέους, ηλικίας 18-30 ετών, οι οποίοι αποτελούν και το μέλλον της οικονομίας, το Youth Empowered στοχεύει στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας.

    Το Youth Empowered υλοποιείται με στρατηγικούς συνεργάτες το kariera.gr και τη Socialinnov, ενώ υποστηρίζεται από ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών και δεκάδες στελέχη της αγοράς που συμμετέχουν εθελοντικά ως μέντορες, δίνοντας την ευκαιρία και προσφέροντας σημαντικά εφόδια στους συμμετέχοντες για να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.

    Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει εκπαίδευση, καθοδήγηση και ενδυνάμωση σε βασικές προσωπικές, ψηφιακές και επαγγελματικές δεξιότητες, οι νέοι μπορούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εργαλεία για να διακριθούν στην αγορά εργασίας.

    Περισσότεροι από 550 επαγγελματίες του τουρισμού συμμετείχαν ενεργά στις εκπαιδεύσεις

    Με αυξημένο το ενδιαφέρον των νέων στο πρόγραμμα Youth Empowered, η Coca-Cola Τρία Έψιλον με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της νέας γενιάς, προχωράει με την υλοποίηση νέου κύκλου. Από τις 11 Νοεμβρίου και για έναν μήνα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις πιο σύγχρονες ψηφιακές και επαγγελματικές δεξιότητες της αγοράς, μέσα από 9 διαφορετικά σεμινάρια.

    Women Empowered

    Παράλληλα, η εταιρεία πιστή στη δέσμευσή της για ισορροπημένη εκπροσώπηση των φύλων στον εργασιακό χώρο, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των γυναικών στην αγορά εργασίας.

    Προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από το Women Empowered, εστιάζει σε μια σειρά από δράσεις, όπως mentoring sessions, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις από καταξιωμένους επαγγελματίες, ενισχύοντας την εκπροσώπηση του γυναικείου φύλου στην αγορά εργασίας, δίνοντας έμφαση σε θέσεις που παραδοσιακά ήταν πιο ανδροκρατούμενες.

    Πιο συγκεκριμένα το Women Empowered, εστιάζει σε τομείς με ιδιαίτερη αναπτυξιακή δυναμική όπως η τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, καθώς και ο τουρισμός, ενώ παράλληλα αγγίζει σημαντικά πεδία όπως η ηγεσία, η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη στον εργασιακό χώρο.

    Ho.Re.Ca. Empowered

    Στο ίδιο πνεύμα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των επαγγελματιών στο σύνολο του κλάδου εστίασης και φιλοξενίας (Ho.Re.Ca.) με το Ho.Re.Ca. Empowered.

    Το Ho.Re.Ca. Empowered, από το 2022, παρέχει εκπαίδευση μέσω ομιλιών, workshops και masterclasses σε επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να εξελίξουν τις δεξιότητες τους, καθώς και σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και όλων των τύπων -από μικρά εστιατόρια και καφέ μέχρι μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια fine dining.

    Με αυτόν τον τρόπο οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες του Ηο.Re.Ca έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από υπηρεσίες και εργαλεία που τους βοηθήσουν να εξελιχθούν προσωπικά και επαγγελματικά και να προσφέρουν στους πελάτες τους μια καλύτερη εμπειρία.

    Από αριστερά: Στάθης Κορέμπτας Coffee Expert Coca-Cola Τρία Έψιλον & Σάββας Πετρούτσος, Coffee Capabilities Expert, Coca-Cola Τρία Έψιλον

    Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους επαγγελματίες του κλάδου και συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.

    Γεγονός που αποτυπώνεται και στην επιτυχημένη δράση Ho.Re.Ca. Empowered που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου περισσότεροι από 550 συμμετέχοντες έσπευσαν να συναντήσουν καταξιωμένους ομιλητές από τον κλάδο της καφεστίασης, των ξενοδοχείων και του τουρισμού, καθώς και Coffee experts και Premium Spirits Ambassadors της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

    Στάθης Κορέμπτας Coffee Expert Coca-Cola Τρία Έψιλον

    Μάλιστα με το πέρας της δράσης, οι συμμετέχοντες μίλησαν για μια ξεχωριστή εμπειρία, η οποία τους προσέφερε χρήσιμα εφόδια για να χτίσουν το μέλλον που ονειρεύονται, καθώς είχαν την ευκαιρία να μάθουν νέα πιο σύγχρονες τεχνικές από μέντορες και επαγγελματίες του κλάδου.

    Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα Empowered έχει στηρίξει περισσότερους από 40.000 χιλιάδες συμμετέχοντες και στοχεύει, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες ψηφιακές εκπαιδεύσεις και δια ζώσης workshops, να ενδυναμώσει 15.000 επιπλέον επωφελούμενους μέχρι το 2025.

    Διαβάστε επίσης:

    Πειραιώς Factoring: Νέος CEO ο Bασίλειος Καϊμάς

    O Σάκης Καρπάς των «Unboxholics» στο «Watch Next» της COSMOTE TV

    Frigoglass: Πού το πάει ο Χάρης Δαυίδ με το reverse split και τον συμψηφισμό ζημιών