• Business

    Elpedison: Πήρε την άδεια για παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο

    • NewsRoom

    Andrea Testi, Elpedison


    Την άδεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μονάδα συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο, μέγιστης δυναμικότητας 826 MW έλαβε η Elpedison.

    Η εταιρεία με βασικούς μετόχους τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Εdison έχει καταθέσει στη ΡAE σχετική αίτηση για τη χορήγηση άδειας, με το ύψος της επένδυσης να υπολογίζεται σε 400 εκατ. ευρώ. Η απόδοση της μονάδας υπολογίζεται στο 63%. H μονάδα πρόκειται να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη στο συγκρότημα που φιλοξενεί την υφιστάμενη μονάδα της εταιρείας, η οποία τέθηκε σε λειτουργία το 2006.

    Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 820 MW στο χαρτοφυλάκιό της, η ELPEDISON ήταν ο πρώτος ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα. Η εταιρεία κατασκεύασε την πρώτη ιδιωτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με φυσικό αέριο, στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη το 2006, ισχύος 400 MW. Eπίσης διαχειρίζεται τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Θίσβη, συνδυασμένου κύκλου, με φυσικό αέριο, 420 MW, από τη στιγμή ολοκλήρωσης της κατασκευής της, το καλοκαίρι του 2010.



    ΣΧΟΛΙΑ