• Business

    Elpedison-Mercedes: Τι σηματοδοτεί η νέα συμφωνία στην ηλεκτροκίνηση – Nέος γύρος ανταγωνισμού

    Ηλεκτροκίνηση


    Οξύνεται ο ανταγωνισμός στην αγορά ενέργειας μεταξύ των ιδιωτών προμηθευτών ενέργειας και πλέον η αύξηση των μεριδίων τους στην αγορά, περνά από τις συνεργασίες και την καινοτομία, τις πρωτότυπες  υπηρεσίες,  τα συνδυαστικά πακέτα αλλά και από την ηλεκτροκίνηση. Η ηλεκτροκίνηση που αναμένεται να έχει μεγάλη άνοδο τα επόμενα χρόνια εξελίσσεται σε ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων εταιρειών του κλάδου.

    Το 2019 ήταν μια χρονιά αύξησης του ανταγωνισμού και αυτό επιτείνεται φέτος και οι εταιρείες του κλάδου, προχωρούν σε στρατηγικές συνεργασίες και στην ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών για να αυξήσουν τα μερίδιά τους.

    To 2019 627.000 οικιακοί καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις άλλαξαν προμηθευτή ρεύματος με αποτέλεσμα να σημειωθεί ρεκόρ από τότε που απελευθερώθηκε η αγορά ηλεκτρισμού. Η αύξηση των πελατών αυτών είναι της τάξης του 85% αφού το 2018,  όταν άλλαξαν προμηθευτής 338.000 καταναλωτές.

    Οι ενεργές εταιρείες προμήθειας ρεύματος ήταν τουλάχιστον 20 και στην αγορά διέθεσαν άνω των 40 προϊόντων επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να διευρύνουν όσο το δυνατό περισσότερο το πελατολόγιο τους. Με βάση τα προαναφερόμενα δεδομένα εκτιμάται ότι στους εναλλακτικούς παρόχους έχουν περάσει τουλάχιστον 800.000 καταναλωτές, από το σύνολο των 7,4 εκατομμυρίων που είναι στο σύνολό τους οι συνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

    Ένα από τα όπλα των εταιρειών για να προσελκύσουν πελάτες και μερίδια είναι τα συνδυαστικά πακέτα και η συνεργασίες με εταιρείες άλλων κλάδων προκειμένου να προσφέρουν στον πελάτη τους περισσότερα και όχι μόνο ηλεκτρική ενέργεια.

    Στον χάρτη της ηλεκτροκίνησης η χώρα μας βρίσκεται ακόμη στην αφετηρία και γι αυτό  αποτελεί ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων εταιρειών του κλάδου.

    Μέσα στο 2018 πουλήθηκαν 88 ηλεκτρικά οχήματα, με τον αριθμό τους να εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 250 μέχρι το τέλος του 2019.Η Ελλάδα συγκέντρωσε μόνο 10 βαθμούς στον δείκτη συνολικής ετοιμότητας υποδοχής της ηλεκτροκίνησης 2019 (EV Readiness Index 2019), ενώ στην πρώτη θέση ήταν η Νορβηγία με 34 βαθμούς. Ως προς την υποδομή φόρτισης δε, βρίσκεται πολύ πίσω καθώς διαθέτει μόλις 115 σημεία φόρτισης, εκ των οποίων μόλις τα 6 είναι ταχυφορτιστές.

    Στρατηγική συνεργασία Elpedison-Mercedes

    Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και λόγω των μεγάλων προοπτικών του κλάδου της ηλεκτροκίνησης, η Elpedison προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την Mercedes, προκειμένου να προσφέρουν στους πελάτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Mercedes προνομιακά πακέτα στην Elpedison. Εξάλλου, η μετάβαση όμως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εκτός από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προϋποθέτει έργα υποδομών και συνέργειες. Η στρατηγική συνεργασία με  την ELPEDISON, φιλοδοξεί α ενθαρρύνει τους καταναλωτές να κάνουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση με ελκυστικές υπηρεσίες και πακέτα.

     

    EQC 400 4MATIC

     

    H συνεργασία των δύο εταιρειών, αφορά την τοποθέτηση ηλεκτρικού φορτιστή ανεξάρτητα την εταιρεία που συνεργάζεται ο πελάτης της Mercedes , την απόκτηση προνομιακού πακέτου στην Εlpedison και ταυτόχρονα υπάρχει μια πρόταση για επιχειρήσεις.

    Τι προβλέπει η συνεργασία Elpedison-Mercedes

    Στόχος είναι να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της MercedesBenz που επιλέγουν ένα ηλεκτρικό ή ένα Plug-In-Hybrid όχημα από τη γκάμα προϊόντων της μάρκας EQ. Συγκεκριμένα, είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε για εταιρικούς πελάτες, η πρόταση DriveGreen Welcome περιλαμβάνει λύσεις που αφορούν στον εξοπλισμό φόρτισης, στην παροχή ρεύματος ή στον συνδυασμό και των δυο αυτών υπηρεσιών.

    Στην πρόταση  DriveGreen Welcome Home περιλαμβάνονται ο εξοπλισμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (wallbox), λύσεις κατανομής φόρτισης (load  balancing) για την προστασία από υπερφόρτωση του ηλεκτρικού δικτύου, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της οικίας, οι υπηρεσίες εγκατάστασης, καθώς και η τεχνική υποστήριξη. Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά μοντέλα «έξυπνων» φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων που προσφέρουν ένα πλήθος εξυπηρετικών λειτουργιών, αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Η εγκατάσταση του συνόλου των συστημάτων φόρτισης γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς για την εξασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

    Η πρόταση  DriveGreen Welcome Electricity αποτελεί προϊόν ηλεκτρικού ρεύματος οικιακής χρήσης αποκλειστικά για τους πελάτες Mercedes-Benz & smart EQ, που έχουν επιλέξει την ELPEDISON ως προμηθευτή ρεύματος για το σπίτι ή την επιχείρησή τους, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν ήδη wallbox. Ο χρήστης λαμβάνει δωρεάν πιστοποιητικό προέλευσης, μέσω της υπηρεσίας ELPEDISON Green, που του εγγυάται ότι το ρεύμα που καταναλώνει για τη φόρτιση του ηλεκτρικού του οχήματος προέρχεται 100% από Ανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

    Αντίστοιχα, για Εταιρικούς Πελάτες, το DriveGreen Welcome Business  αποτελεί μια πρωτοποριακή πρόταση η οποία περιλαμβάνει μια πλήρη γκάμα προϊόντων & υπηρεσιών καλύπτοντας όλες τις ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επίπεδο εταιρικών στόλων.

    ΗΡΩΝ: Προωθεί τους ηλεκτρικούς φορτιστές EVBox, σε συνεργασία με την ENGIE HELLAS

    Και για τον ΗΡΩΝ, η ηλεκτροκίνηση είναι στο επίκεντρο και αναπτύσσει νέα προγράμματα και καινοτόμες υπηρεσίες, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Στοχεύει σε προτάσεις για την έξυπνη πόλη, μέσα από έξυπνες λύσεις. Γι’ αυτό, συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα που στηρίζουν την έρευνα και καινοτομία, όπως είναι το Horizon 2020.

    Σε αυτό το πλαίσιο, και αναγνωρίζοντας πως η νέα εποχή στη μετακίνηση, έχει ήδη ξεκινήσει, επενδύει στη νέα τεχνολογία,  προωθώντας την ηλεκτροκίνηση. Δημιουργεί νέες υπηρεσίες LEV (Light Electric Vehicle), ηλεκτρικά πατίνια, scooter, δίκυκλα. Παράλληλα, επενδύει στην ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, προωθώντας ηλεκτρικούς φορτιστές EVBox, σε συνεργασία με την ENGIE HELLAS.

    Protergia με Volkswagen
    Στόχος της Protergia για φέτος είναι να ενισχύσει τις υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης και να προσφέρει στους καταναλωτές της νέες προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης.

    Νωρίτερα είχε προηγηθεί η συνεργασία της  Protergia με την Kosmocar – Volkswagen παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή στο ευρύ κοινό μέσα από τη συνεργασία της με την Kosmocar – Volkswagen διαθέτοντας την ειδική έκδοση e-up! powered by Protergia, ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, 4-θεσιο, με 3 οδηγικά προφίλ (normal, eco και eco+) και 5 επίπεδα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση για βέλτιστη διαχείριση ενέργειας και αυτονομίας.

    Επιπλέον, όλοι οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να επωφεληθούν από το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα της Protergia, e-Protergia οικιακό, το οποίο προσφέρει δωρεάν την ενέργεια ενός έτους για τη φόρτιση του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ