• AUTO

    To πρώτο της ηλεκτροκίνητο SUV παρουσίασε η Mercedes-Benz (video)

    • NewsRoom


    To πρώτο της ηλεκτροκίνητο SUV παρουσίασε στην Στοκχόλμη την Τρίτη η Mercedes-Benz, η οποία πραγματοποίησε έτσι έναν εντυπωσιακό άνοιγμα στον συγκεκριμένο κλάδο αυτοκινήτων. Το Mercedes-Benz EQC είναι το πρώτο όχημα που παράγεται υπό τη νέα τεχνολογία της εταιρείας (EQ).

    Το νέο ηλεκτροκίνητο SUV έχει εύρος 450 χιλιομέτρων, με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ διαθέτει μπαταρία λιθίου βάρους 650 κιλών, η οποία παράχθηκε από τη  θυγατρική της Daimler, Deutsche Accumotive. Το σύστημα πρόωσης της έκδοσης EQC 400 περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω. Σχετικά με τις επιδόσεις η διαδικασία των 0-100 km/h διαρκεί 5,1 sec με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 180 km/h.

    «Η ηλεκτρική κίνηση είναι σημαντικό στοιχείο της μελλοντικής μεταφοράς. Για αυτό επενδύουμε περισσότερα από 10 δισ. ευρώ στην επέκταση του χαρτοφυλακίου EQ και πάνω από ένα δισ. στην παγκόσμια παραγωγή μπαταρίας», σημείωσε ο πρόεδρος της Daimler AG και CEO της Mercedes-Benz, Dieter Zetsche.

    Η νέα Mercedes EQC θα πωλείται από τον επόμενο χρόνο και θα αντιμετωπίσει τα Jaguar i-Pace και Tesla Model X. Πρόκειται για ένα από τα 10 συνολικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα λανσάρει η Mercedes έως το 2025.



    ΣΧΟΛΙΑ