• Business

    ΕΛΠΕ: Προχώρησε σε αναχρηματοδότηση δανείου και στη σύναψη νέου κοινοπρακτικού


    Τα ΕΛΠΕ ενημερώνουν το επενδυτικό κοινό ότι, στις 26 Ιουνίου 2018, ο Όμιλος ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού και ταυτόχρονα προέβη και στη σύναψη νέων δανείων συνολικού ύψους περίπου €900 εκατ., γεγονός που διασφαλίζει την επάρκεια κεφαλαίων για τις λειτουργικές και επενδυτικές ανάγκες του στα επόμενα δύο χρόνια.

    Συγκεκριμένα ο Όμιλος αναχρηματοδότησε υφιστάμενο κοινοπρακτικό δάνειο, με ταυτόχρονη αύξηση του ποσού σε €400 εκατ., πενταετούς διάρκειας, με συμμετοχή Ελληνικών και ξένων τραπεζών.

    Επίσης προέβη στη σύναψη νέου κοινοπρακτικού δανείου ύψους $250 εκατ. τριετούς διάρκειας.

    Σημειώνεται ότι εντός του Α’ εξαμήνου 2018, υπεγράφη και η αναχρηματοδότηση κοινοπρακτικού δανείου τριετούς διάρκειας με ταυτόχρονη αύξηση του ύψους του δανείου κατά €100 εκατ. σε €300 εκατ..

    Τα δάνεια έχουν βελτιωμένους όρους χρηματοδότησης συμπεριλαμβανομένου του σημαντικά μειωμένου κόστους δανεισμού που αναμένεται να έχει θετική επίπτωση στην κερδοφορία του Ομίλου.

    Ταυτόχρονα επιτεύχθηκε η αύξηση της μέσης διάρκειας των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου. Τα δάνεια έχουν τη μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης γεγονός που παρέχει ευελιξία στη διαχείριση.

    Η ζήτηση για συμμετοχή από τράπεζες ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του ελληνικού και διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος στον Όμιλο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τριετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΛΠΕ και ΟΠΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΠΕ: Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΛΠΕ: Τα σενάρια εμφάνισης νέων μνηστήρων



    ΣΧΟΛΙΑ