• Business

    ΕΛΠΕ: Δόθηκε το πράσινο φως για την έκδοση ομολόγου

    • NewsRoom
    ελπε

    Ανδρέας Σιάμισιης


    Την έκδοση νέων ομολογιών με σκοπό – μεταξύ άλλων – την πρόωρη εξόφληση υφιστάμενων που λήγουν τον Οκτώβριο του 2021, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

    Η πρόταση εξαγοράς προβλέπει την καταβολή από την εταιρεία στους κατόχους των υφισταμένων ομολογιών, σε μετρητά, ποσού 1.092,5 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας υφισταμένων ομολογιών, πλέον δεδουλευμένων τόκων μέχρι και την προηγουμένη μέρα της ημερομηνίας καταβολής, η οποία θα ορισθεί περί την 3η Οκτωβρίου 2019. Οι υφιστάμενες ομολογίες έχουν τοκομερίδιο 4,875% και το συνολικό ποσό της έκδοσης ήταν 449.530.000 ευρώ.

    Προϋπόθεση για την εξαγορά είναι η επιτυχής έκδοση νέων ομολογιών που ανακοινώθηκε επίσης από τα ΕΛΠΕ.

    Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των Νέων Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διακριτική ευχέρεια του Εκδότη

    (α) για την εξαγορά των ομολογιών εκδόσεώς του με τοκομερίδιο 4,875% και λήξη τον Οκτώβριο 2021 (οι “Υφιστάμενες Ομολογίες”), πριν τη λήξη τους, σύμφωνα με τους όρους της Πρότασης Εξαγοράς που ανακοινώθηκε σήμερα,

    (β) για την αποπληρωμή υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεών του και

    (γ) για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Η έκδοση των Νέων Ομολογιών τελεί υπό προϋποθέσεις και ιδίως από την αποδεκτή, κατά την κρίση του Εκδότη, τιμολόγησή τους.

    Οι νέες ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

    Αναφορικά στην πρόθεση έκδοσης των νέων ομολογιών θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

    Οι τράπεζες Alpha Bank A.E., Citigroup Global Markets Limited, Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Eurobank Ergasias S.A., Goldman Sachs International, Nomura International plc, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Διοργανώτριες (Dealer Managers), ενώ η εταιρεία Lucid Issuer Services Limited έχει αναλάβει τη διοικητική διαχείριση της Πρότασης Εξαγοράς.



    ΣΧΟΛΙΑ