• Business

    Elon Musk: Νέα σενάρια πυροδοτεί το αινιγματικό tweet του δισεκατομμυριούχου

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk, CEO της Tesla


    Ο Elon Musk πυροδότησε νέες εικασίες σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του σε περίπτωση που το διοικητικό συμβούλιο της Twitter απορρίψει την προσφορά που έχει καταθέσει για την απόκτηση του 100% της εταιρείας, με σκοπό να την κάνει ιδιωτική.

    Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla και της SpaceX δημοσίευσε ένα αινιγματικό μήνυμα με κενό διάστημα στην θέση της πρώτης λέξης, ακολουθούμενο από τη φράση “είναι η νύχτα”. Η λέξη που λείπει μπορεί να είναι “Tender”, σύμφωνα με τον τίτλο του βιβλίου του F. Scott Fitzgerald, ή θα μπορούσε να είναι “Tonight”.

    Το συνηθισμένο στυλ του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι να εκφράζεται μέσω memes και υπονοούμενων, ενώ έχει προχωρήσει σε αρκετά διφορούμενα tweets στο διάστημα μεταξύ της αρχικής του επένδυσης στο Twitter και της κατάθεσης της προσφοράς εξαγοράς στη SEC.

     

    Η τιμή της μετοχής του Twitter εκτινάχθηκε κατά 27% όταν ο Musk ανακοίνωσε στις αρχές αυτού του μήνα ότι είχε αποκτήσει μερίδιο 9,2% της εταιρείας και αργότερα κλιμάκωσε το ενδιαφέρον του προχωρώντας στην πρόταση εξαγοράς ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

    Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη απάντηση, αλλά έχει αρχίσει να λαμβάνει αμυντικά μέτρα για να αποτρέψει την επιθετική εξαγορά, ενεργοποιώντας την λεγόμενη διάταξη «χάπι δηλητήριο».

    Το προηγούμενο, περίεργο tweet, του Musk, παρέπεμπε στο τραγούδι του Έλβις Πρίσλεϊ, Love Μe Τender.

    Το πιο πρόσφατο δημόσιο μήνυμα του δισεκατομμυριούχου πριν προχωρήσει στη δημόσια προσφορά, αφορούσε το ζήτημα της εποπτείας στο διαδίκτυο, λέγοντας ότι «οι πολιτικές μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης είναι καλές εάν το πιο ακραίο 10% αριστερά και δεξιά είναι εξίσου δυσαρεστημένα».

    Έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 82 εκατομμύρια ακόλουθους στην πλατφόρμα και έχει αναρτήσει πάνω από 17.000 tweets, με τα πρόσφατα μηνύματά του να επικεντρώνονται στο ίδιο το Twitter και στον τρόπο βελτίωσης του.

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Δεν έχω σπίτι αυτό τον καιρό, μένω σε φίλους

    Elon Musk: Το περίεργο tweet, ο Έλβις Πρίσλεϊ και η αγωνία για το μέλλον του Twitter



    ΣΧΟΛΙΑ