• Business

    Twitter: Το ΔΣ υιοθετεί σχέδιο για να μπλοκάρει την πρόταση του Elon Musk

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Σχέδιο περιορισμένης διάρκειας για τα δικαιώματα των μετόχων, για να προστατευθεί από την προσφορά ύψους 43 δισ. δολαρίων του Έλον Μασκ υιοθέτησε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter.

    Το συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την έγκριση του σχεδίου η διάρκεια του οποίου είναι μέχρι τις 14 Απριλίου του 2023.

    Το σχέδιο προβλέπει πως εάν οποιοδήποτε άτομο ή οντότητα αποκτήσει πραγματική ιδιοκτησία τουλάχιστον του 15% των κοινών μετοχών του Twitter χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, οι άλλοι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιπλέον μετοχές με έκπτωση.

    «Το Σχέδιο Δικαιωμάτων θα μειώσει την πιθανότητα οποιαδήποτε οντότητα, πρόσωπο ή όμιλος αποκτήσει τον έλεγχο του Twitter μέσω συσσώρευσης μετοχών από την ανοιχτή αγορά χωρίς να καταβάλει σε όλους τους μετόχους το κατάλληλο ασφάλιστρο ελέγχου ή χωρίς να παρέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο επαρκή χρόνο για να λάβει τεκμηριωμένες κρίσεις και να λάβει τα βέλτιστα μέτρα προς το συμφέρον των μετόχων», αναφέρει σε δελτίο Τύπου η εταιρεία.

    Το Twitter σημειώνει πως το σχέδιο δικαιωμάτων δεν θα εμποδίσει το διοικητικό συμβούλιο να αποδεχτεί μια πρόταση εξαγοράς, εάν κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Πρόταση εξαγοράς του Twitter έναντι 43 δισ. δολαρίων

    Elon Musk: Πώς οι μεγαλομέτοχοι του Twitter μπλοκάρουν τα σχέδια του δισεκατομμυριούχου

    Warren Buffett: Αποκαλυπτικός στη νέα του συνέντευξη-Τι είπε για Elon Musk, Jeff Bezos και Bill Gates



    ΣΧΟΛΙΑ