• Business

    Elon Musk: Το περίεργο tweet, ο Έλβις Πρίσλεϊ και η αγωνία για το μέλλον του Twitter

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Στο σκοτάδι κράτησε τους επενδυτές αυτό το σαββατοκύριακο ο Elon Musk, δημοσιεύοντας μόνο ένα περίεργο tweet, που παρέπεμπε σε ένα τραγούδι του Έλβις Πρίσλεϊ, θέλοντας πιθανώς να δώσει κάποιο μήνυμα στους μετόχους του Twitter μετά την πρόσφατη προσφορά του για την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

    Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου προκάλεσε σάλο την περασμένη εβδομάδα, όταν κατέθεσε πρόταση ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 54,20 δολάρια ανά μετοχή για την απόκτηση του κοινωνικού δικτύου, κάτι που οδήγησε τη διοίκηση του Twitter να ενεργοποιήσει την λεγόμενη διάταξη «χάπι δηλητήριο», προκειμένου να εμποδίσει τον Musk ή μια ομάδα επενδυτών να αποκτήσουν περισσότερες μετοχές.

    Ο Musk μπορεί να προσπαθήσει να συνεργαστεί με επενδυτές, όπως η Oracle, δεδομένου ότι ο συνιδρυτής της Larry Ellison είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla, μαζί με μια ομάδα private equity, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής εταιρείας Thoma Bravo, σύμφωνα με τους αναλυτές της Bloomberg Intelligence, Mandeep Singh και Ashley Kim. Αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να αυξήσει την προσφορά στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, έγραψαν.

    Η εξαγορά δεν είναι καθόλου βέβαιη ακόμη και χωρίς τις αμυντικές τακτικές του διοικητικού συμβουλίου της Twitter. Ο Musk είπε σε συνέδριο του TED στις 14 Απριλίου ότι δεν είναι σίγουρος εάν θα μπορέσει πραγματικά να εξαγοράσει την εταιρεία, προσθέτοντας ότι έχει ένα εφεδρικό σχέδιο, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

    Το tweet του Jack Dorsey

    Το Σαββατοκύριακο, ο επικεφαλής της Tesla είπε ότι τα οικονομικά συμφέροντα του διοικητικού συμβουλίου του Twitter δεν ευθυγραμμίζονται με τους μετόχους. Απαντώντας σε ένα tweet σχετικά με τις μετοχές των μελών του διοικητικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι με την αποχώρηση του ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, το διοικητικό συμβούλιο «συλλογικά δεν κατέχει σχεδόν καμία μετοχή». Είχε προηγουμένως αναρτήσει στο Twitter το μήνυμα ότι το διοικητικό συμβούλιο θα έχει ευθύνη εάν ενεργήσει εναντίον των μετόχων.

    Ο Dorsey, ο οποίος παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, έκανε επίσης το ασυνήθιστο βήμα να ασκήσει κριτική στους διαχειριστές της, στην πλατφόρμα. «Είναι σταθερή η δυσλειτουργία της εταιρείας», έγραψε ο Dorsey για το διοικητικό συμβούλιο του Twitter.

    Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στη μάχη για το Twitter, οι τράπεζες της Wall Street παίρνουν θέση. Το Twitter έχει προσλάβει την Goldman Sachs και την JPMorgan. Μάλιστα, η τελευταία είχε προηγουμένως διαπληκτιστεί με τον Musk για την αποτίμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων των μετοχών της Tesla. Η Morgan Stanley είναι σύμβουλος του Musk.

    Η μετοχή του Twitter έχει σημειώσει άνοδο περίπου 15% από τις 4 Απριλίου που ο Musk αποκάλυψε ότι κατέχει σε αυτήν ποσοστό 9,2%. Αντίθετα, η Tesla σημείωσε πτώση 9,2% την ίδια περίοδο, καθώς οι επενδυτές της αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα το ενδεχόμενο να ασχοληθεί ο CEO της με μία ακόμη εισηγμένη εταιρεία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Twitter: Το ΔΣ υιοθετεί σχέδιο για να μπλοκάρει την πρόταση του Elon Musk

    Elon Musk: Πώς οι μεγαλομέτοχοι του Twitter μπλοκάρουν τα σχέδια του δισεκατομμυριούχου



    ΣΧΟΛΙΑ