• Business

    Elon Musk: Δεν έχω σπίτι αυτό τον καιρό, μένω σε φίλους

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, λέει ότι δεν έχει δικό του σπίτι αυτή την εποχή και “αράζει” στους καναπέδες φίλων του.

    «Δεν έχω καν δικό μου σπίτι αυτόν τον καιρό, κυριολεκτικά μένω σε φίλους», είπε ο δισεκατομμυριούχος σε μια συνέντευξη που έδωσε στον Chris Anderson, επικεφαλής της διοργάνωσης των συνεδρίων TED και δημοσιεύτηκε online τη Δευτέρα.

    «Αν ταξιδεύω στην Περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, όπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος εργασιών της Tesla, βασικά περιφέρομαι σε υπνοδωμάτια φίλων», πρόσθεσε ο Μusk.

    Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, ο Musk, ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 251 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση τα στοιχεία του Bloomberg, απάντησε στο σχόλιο του Anderson ότι πολλοί νιώθουν να προσβάλλονται από την έννοια των δισεκατομμυριούχων, δεδομένων των παγκόσμιων ανισοτήτων του πλούτου. Αμερικανοί νομοθέτες, όπως η γερουσιαστής Elizabeth Warren, έχει επίσης επικρίνει δισεκατομμυριούχους όπως ο Musk για τους συγκριτικά χαμηλούς φόρους που πληρώνουν.

    «Σίγουρα, θα ήταν πολύ προβληματικό αν ξόδευα δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο σε προσωπικά μου έξοδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει», είπε ο Musk στη συνέντευξη, προσθέτοντας ότι δεν έχει γιοτ ή δεν κάνει διακοπές, αν και είναι γνωστό πως διαθέτει ιδιωτικό τζετ.

    «Δεν είναι τόσο ψηλά τα προσωπικά μου έξοδα. Θέλω να πω, η μόνη εξαίρεση είναι το αεροπλάνο, αλλά αν δεν χρησιμοποιήσω το αεροπλάνο τότε θα έχω λιγότερες ώρες για να δουλέψω», είπε.

    Σημειώνεται ότι οι φίλοι του δισεκατομμυριούχου έχουν σχολιάσει όλα αυτά τα χρόνια τις λιτές συνήθειές του.

    Τον Μάιο του 2020, δημοσίευσε στο Twitter την πρόθεσή του να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του και ότι «δεν έχει κανένα σπίτι» στην ιδιοκτησία του.

    Τον Αύγουστο του 2021, το Insider ανέφερε ότι ο Musk φέρεται να ζει σε ένα προκατ μικροσκοπικό σπίτι αξίας 50.000 δολαρίων, το οποίο νοικιάζει από τη SpaceX.

    Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Vanity Fair, η σύντροφος του δισεκατομμυριούχου, Grimes είπε ότι μερικές φορές ζούσε «κάτω από το όριο της φτώχειας». Αρνήθηκε ακόμα και να αγοράσει καινούριο στρώμα για το κρεβάτι όταν τρύπησε από τη δική της πλευρά, σύμφωνα με τα λεγόμενα της.

    Το 2015, ο συνιδρυτής και τότε διευθύνων σύμβουλος της Google, Larry Page, είπε ότι μερικές φορές, όταν ο Musk επισκεπτόταν τη Silicon Valley, του έστελνε email λέγοντας του: «Δεν ξέρω πού να μείνω απόψε. Μπορώ να έρθω;»

    Η ηχογραφημένη συνέντευξη του Musk έρχεται μετά την ομιλία του σε συνέδριο του TED στις 15 Απριλίου, όπου και αναφέρθηκε στην απόπειρά του να εξαγοράσει το Twitter.

    Ο επιχειρηματίας είπε ότι είχε ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που το Twitter απορρίψει την προσφορά των 43 δισ. δολαρίων, αλλά αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες.

    Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκδήλωσης, ο Musk επισήμανε ότι είναι πιθανό να μην είναι σε θέση να εξαγοράσει την εταιρεία, αλλά είπε ότι θα μπορούσε «τεχνικά» να το αντέξει οικονομικά.

    «Έχω επαρκή περιουσιακά στοιχεία», τόνισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής περιουσίας του Musk συνδέεται με το μερίδιό του στην Tesla.

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Το περίεργο tweet, ο Έλβις Πρίσλεϊ και η αγωνία για το μέλλον του Twitter



    ΣΧΟΛΙΑ