• Business

    Elon Musk: Μήνυση από τη SEC για να τον αναγκάσει να καταθέσει για την αγορά του Twitter

    • NewsRoom
    Ίλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) προχώρησε σε μήνυση κατά του Elon Musk, σε μια προσπάθειά της να αναγκάσει τον δισεκατομμυριούχο να καταθέσει για την αγορά του Twitter πέρυσι.

    Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την SEC ισχυρίστηκαν στην καταγγελία που κατατέθηκε στη Καλιφόρνια ότι ο Musk δεν εμφανίστηκε για μια κατάθεση της 15ης Σεπτεμβρίου, μετά από κλήτευση η οποία επιδόθηκε στον CEO της Tesla τον Μάιο του 2023.

    Σε γενικές γραμμές, η SEC είπε ότι η έρευνα συνδέεται με το εάν κάποιος διέπραξε απάτη σε τίτλους κατά την αγορά μετοχών του Twitter πέρυσι καθώς ο Musk αγόραζε μετοχές της εταιρείας. Ο Muck ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter τον Οκτώβριο. Μια συμφωνία αξίας περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    «Η συνεχιζόμενη άρνηση του Μασκ να συμμορφωθεί με τη διοικητική κλήτευση της SEC εμποδίζει και καθυστερεί την έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχουν σημειωθεί παραβιάσεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί κινητών αξιών», έγραψαν οι δικηγόροι στην καταγγελία. «Συνεπώς, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά τώρα από το Δικαστήριο να αναγκάσει τον Μασκ να εμφανιστεί».

    Η SEC είπε ότι προσπάθησε να βρει μια προσιτή ημερομηνία και ένα μέρος για να συναντηθεί με τον Musk, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς να τον συναντήσει στο γραφείο της υπηρεσίας στο Fort Worth του Τέξας, «το πλησιέστερο γραφείο SEC στην τρέχουσα προσωπική κατοικία του Musk» στην περιοχή του Austin. Προτάθηκαν πολλαπλές ημερομηνίες για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

    «Αυτές οι προσπάθειες καλής πίστης αντιμετωπίστηκαν με την ολική άρνηση του Musk να εμφανιστεί για κατάθεση», αναφέρει η αγωγή.

    Οι δικηγόροι της SEC ισχυρίζονται ότι ο Musk αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την κλήτευση λόγω «πολλών ψευδών αντιρρήσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας ένστασης στο Σαν Φρανσίσκο ως κατάλληλη τοποθεσία κατάθεσης».

    Επιπλέον, οι δικηγόροι της SEC ισχυρίζονται ότι ο Μασκ πίστευε ότι η επιτροπή χρησιμοποιούσε την κλήτευση ως μέθοδο για να τον «παρενοχλήσει», δικαιολογώντας έτσι την απόφασή του να μην συμμορφωθεί. Φέρεται επίσης να χρησιμοποίησε την πρόσφατη δημοσίευση της βιογραφίας του , που έγραψε ο δημοσιογράφος Walter Isaacson , ως άλλον λόγο για να μην εμφανιστεί για μαρτυρία, ισχυριζόμενος ότι το βιβλίο μπορεί να περιέχει «νέες πληροφορίες δυνητικά σχετικές με αυτό το θέμα».

    Η SEC ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «το προσωπικό της συνεχίζει τη διερευνητική έρευνα και, μέχρι σήμερα, δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάποιο άτομο ή οντότητα έχει παραβιάσει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών».

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Οριακές απώλειες με το βλέμμα στις αυριανές ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας

    Πουτιν: Υποστήριξε πως το αεροσκάφος του Πριγκόζιν έπεσε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας

    Αλλαγή ηγεσίας στη Rolls-Royce!



    ΣΧΟΛΙΑ