• Business

    Elon Musk: Αρνητικές παραμένουν οι ταμειακές ροές της Twitter

    Ίλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Οι ταμειακές ροές της Twitter παραμένουν αρνητικές λόγω της μείωσης κατά σχεδόν 50% των διαφημιστικών εσόδων αλλά και του μεγάλου χρέους, ανέφερε το Σάββατο ο Ίλον Μασκ σε tweet του, απαντώντας σε προτάσεις για ανακεφαλαιοποίηση.

    Κάτι που υπολείπεται τις προσδοκίες που ο ίδιος είχε εκφράσει τον Μάρτιο, όταν υποστήριζε πως η Twitter θα μπορούσε να φτάσει σε θετικές ταμειακές ροές μέχρι τον Ιούνιο .

    «Πρέπει να επιτύχουμε θετικές ταμειακές ροές προτού έχουμε την πολυτέλεια για οτιδήποτε άλλο», ανέφερε ο Μασκ.

    Ο Μασκ αγόρασε το Twitter τον περασμένο Οκτώβριο, προχωρώντας άμεσα σε επιθετικά μέτρα μείωσης του κόστους. Μέτρα τα οποία, ωστόσο, από μόνα τους δεν αρκούν για να κάνουν επαναφέρουν σε θετικό έδαφος τις ταμειακές ροές.

    Μετά την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων και την περικοπή του κόστους για υπηρεσίες cloud, ο Μασκ είχε αναφέρει ότι η εταιρεία μείωσε τις μη χρεωστικές της δαπάνες σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα προβλεπόμενα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2023. Η Twitter αντιμετωπίζει επίσης ετήσιες πληρωμές τόκων περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το χρέος που ανέλαβε μέσο του deal των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το οποίο μετατράπηκε σε ιδιωτική εταιρεία υπό τον Μασκ.

    Δεν είναι σαφές σε ποιο χρονικό διάστημα αναφερόταν ο Μασκ από την πτώση των εσόδων από διαφημίσεις κατά 50%. Ανέφερε πάντως ότι η Twitter ήταν σε καλό δρόμο να δημοσιεύσει έσοδα 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, από 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

    Η Twitter έχει επικριθεί για τη χαλαρή εποπτεία του περιεχομένου της πλατφόρμας της, ακολουθούμενη από μια φυγή πολλών διαφημιζόμενων που δεν ήθελαν οι διαφημίσεις τους να εμφανίζονται δίπλα σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

    Η πρόσληψη από τον Musk της Linda Yaccarino ως CEO έδειξε πως οι διαφημίσεις αποτελούν πλέον προτεραιότητα για τη Twitter, αναφέρει το Reuters, παρόλο που ταυτόχρονα εργάζεται και για την αύξηση των εσόδων από συνδρομές.

    Την Πέμπτη, η Twitter ανακοίνωσε ότι επιλεγμένοι δημιουργοί περιεχομένου θα είναι κατάλληλοι να λάβουν μέρος των εσόδων από διαφημίσεις που κερδίζει η εταιρεία σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους δημιουργούς περιεχομένου στην πλατφόρμα.

    Διαβάστε επίσης

    Microsoft: Απορρίφθηκε αίτηση της FTC για παύση της εξαγοράς της Activision Blizzard

    ΟΟΣΑ: Περιορισμένος έως τώρα ο αντίκτυπος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην αγορά εργασίας

    Το Hollywood παραλύει, οι ηθοποιοί άρχισαν την απεργία τους με διαμαρτυρίες



    ΣΧΟΛΙΑ