• Business

    Έλον Μασκ: Ο Τζορτζ Σόρος μισεί την ανθρωπότητα, μου θυμίζει τον Magneto

    Elon Musk

    Elon Musk


    Επίθεση μέσω του Twitter κατά του Τζορτζ Σόρος εξαπέλυσε ο Έλον Μασκ, κατηγορώντας τον μάλιστα πως  μισεί την ανθρωπότητα, λίγες ημέρες αφότου ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αποκάλυψε πως πούλησε τις μετοχές της Tesla που κατείχε.

    «Ο Σόρος μου θυμίζει τον Magneto», έγραψε ο Μασκ σε tweet του συγκρίνοντας τον επενδυτή με τον μεταλλαγμένο αντι-ήρωα της σειράς κόμικ της Marvel, X-Men.

    «Υποθέτετε ότι έχουν καλές προθέσεις», ανέφερε ο Μασκ στο Twitter νωρίς την Τρίτη. «Δεν είναι. Θέλει να διαβρώσει τον ίδιο τον ιστό του πολιτισμού. Ο Σόρος μισεί την ανθρωπότητα».

    Τα tweet του Μασκ προκάλεσαν την αντίδραση του Ντέιβιντ Κέι, πρώην ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ για την ελευθερία της έκφρασης. Ο Κέι υποστήριξε πως ο Μασκ προώθησε αντισημιτικούς ισχυρισμούς που συχνά συνδέονται με τον Σόρος.

    «Το Twitter υπό τον Μασκ φέρνει: εκδοχές της ελευθερίας του λόγου επιπέδου δημοτικού σχολείου, κουίσλινγκ απέναντι στις κυβερνητικές απαιτήσεις, αντισημιτισμός με δόλωμα τον Σόρος, εξτρεμισμός της 2ης τροπολογίας – και όλα αυτά μόνο στον δικό του λογαριασμό», ανέφερε.

    Η επίθεση του Μασκ έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωσε του Soros Fund Management του δισεκατομμυριούχου επενδυτή  πως πουλήσει το σύνολο των μετοχών του στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων του Μασκ, Tesla, στα τέλη Μαρτίου.

    Ο όμιλος του Σόρος είχε περίπου 132.000 μετοχές της Tesla στα τέλη του 2022, αλλά πούλησε ολόκληρο το μερίδιό του τους πρώτους μήνες του 2023 μετά την άνοδο της μετοχής κατά 68% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

    Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 11% τον περασμένο μήνα.

    Το hedge fund του Σόρος πούλησε επίσης και άλλες μετοχές από το χαρτοφυλάκιό του, συμπεριλαμβανομένων μετοχών των Amazon και Alphabet.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Απογοήτευση για τις λιανικές πωλήσεις – Στο -1% ο Dow Jones



    ΣΧΟΛΙΑ