• Business

    Έλον Μασκ: Γιορτάζει το πρώτο βίντεο του Mega-star «MrBeast» στο X

    • Bloomberg
    'Ελον Μασκ/X

    ‘Ελον Μασκ/X


    Ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του YouTube δημοσίευσε το πρώτο του βίντεο στο X, σηματοδοτώντας μια νίκη για τον Έλον Μασκ, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει ενθουσιώδεις δημιουργούς και influencers στο πρώην Twitter.

    Ο δισεκατομμυριούχος αναδημοσίευσε ένα βίντεο που δημιούργησε ο Τζίμι Ντόναλντσον, γνωστός στους 230 και πλέον εκατομμύρια subscribers του στο YouTube ως MrBeast.

    Το tweet του είχε συγκεντρώσει σχεδόν 30 εκατομμύρια προβολές από τα ξημερώματα της Τρίτης.

    Αυτήν τη στιγμή, ο Ντόναλντσον, έχει περισσότερους από 25 εκατομμύρια ακολούθους στο Χ .

    Το όραμα του Μασκ είναι να μετατρέψει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανέλαβε το 2022 σε αυτό που αποκαλεί «εφαρμογή των πάντων», που θα αποτελείται από μια σειρά υπηρεσιών, στις οποίες θα απευθύνονται πλέον οι χρήστες μέσω των smartphone τους.

    Ο Μασκ εξέφρασε την επιθυμία του να κάνει το X πιο ανταγωνιστικό από το YouTube της Google, τον παγκόσμιο ηγέτη στα διαδικτυακά βίντεο.

    Αυτόν τον μήνα, η X ανακοίνωσε μια σειρά νέων εκπομπών, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεργασίας με τον πρώην παρουσιαστή του CNN, Don Lemon.

    Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει ένα πολύ μικρότερο αριθμό χρηστών από τον ανταγωνιστή Facebook της Meta Platforms, χάνοντας έτσι διαφημίσεις, οι οποίες τώρα έχουν προσεγγίσει άλλες πλατφόρμες.

    Σημειώνεται ότι τα έσοδα από τις διαφημίσεις ήταν σε τροχιά πτώσης το 2023, εν μέρει λόγω των ανησυχιών των επωνυμιών σχετικά με αλλαγές στις πολιτικές περιεχομένου της X.

    Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η εταιρεία X, απέλυσε πάνω από 1.200 εργαζομένους σε διεθνή κλίμακα αρμόδιους για την καταπολέμηση περιεχομένου που χαρακτηρίζεται προσβλητικό και την τήρηση της πολιτικής της, σύμφωνα με αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τον εποπτικό φορέα του διαδικτύου στην Αυστραλία.

    Ο φορέας eSafety έκανε λόγο για «βαθιές περικοπές», ενώ παρατήρησε πως το ότι αποκαταστάθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί που είχαν ανασταλεί δημιούργησε «τη χειρότερη» δυνατή κατάσταση ως προς τη διασπορά βλαβερού περιεχομένου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Έλον Μασκ: Η εταιρεία X απέλυσε πάνω από 1.200 υπαλλήλους της

    Vodafone: Mega Deal $1,5 δισ. με την Microsoft – Τι σχεδιάζουν οι δύο κολοσσοί

    Clarksons: Στα 18 δισ. δολ. οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών σε νεότευκτα το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ