• Business

    Έλον Μασκ: Δικαστής ακύρωσε αμοιβή του, αξίας $55 δισ.

    • NewsRoom
    Ίλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Δικαστής του Ντέλαγουερ ακύρωσε το πακέτο αποζημίωσης ύψους 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla Έλον Μασκ, δικαιώνοντας έναν μέτοχο που ισχυρίστηκε ότι ήταν υπερβολική η αμοιβή του.

    Πρόκειται για μεγάλο χτύπημα στον Μασκ καθώς αναζητά επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων για νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης.

    Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η χθεσινή απόφαση, η οποία ισοδυναμεί με την πρώτη του μεγάλη ήττα σε δικαστήριο, σημαίνει ότι πέντε χρόνια αφότου χορηγήθηκε στον Έλον Μασκ η μεγαλύτερη αμοιβή στελέχους στην Ιστορία, το διοικητικό συμβούλιο της Tesla θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή και να καταλήξει σε μια νέα πρόταση.

    Η δικαστής του Ντέλαγουερ, Kathaleen McCormick, είπε ότι ο Μασκ έλεγχε το διοικητικό συμβούλιο μέσω της προσωπικότητάς του και της επιρροής του, ακόμη και με μόλις 22% μετοχών στην Tesla, ενώ το διοικητικό συμβούλιο δεν μπορούσε να αποδείξει ότι η χορήγηση μετοχών είχε γίνει σε δίκαιη τιμή και μέσω μιας δίκαιης διαδικασίας.

    «Ο Μασκ ήταν ο παραδειγματικός σούπερ σταρ CEO… και κυριάρχησε στη διαδικασία που οδήγησε στην έγκριση του σχεδίου αποζημίωσης του διοικητικού συμβουλίου», έγραψε η McCormick.

    Η τιμή της μετοχής της Tesla χάνει περίπου 3% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

    «Σας συνιστώ τη Νεβάδα ή το Τέξας, αν προτιμάτε οι μέτοχοι να αποφασίζουν τα θέματα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ ο Έλον Μασκ.

    Διαβάστε επίσης:

    Boeing: Μικρότερη ζημιά το δ’ τρίμηνο – Δεν έδωσε ετήσιο guidance για το 2024

    Neptune Lines: Ενίσχυση του στόλου με άλλα δύο πλοία νέας γενιάς

    Ζούκερμπεργκ: Στη Γερουσία θα υπερασπιστεί Facebook και Instagram στο θέμα της ασφάλειας των παιδιών



    ΣΧΟΛΙΑ