• Business

    Boeing: Μικρότερη ζημιά το δ’ τρίμηνο – Δεν έδωσε ετήσιο guidance για το 2024

    • Bloomberg
    Ντέιβ Καλχούν, CEO Boeing

    Ντέιβ Καλχούν, CEO Boeing


    Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη και τα έσοδα της Boeing, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το δ’ τρίμηνο του 2023, ωστόσο, απέφυγε να παράσχει  guidance για το 2024, στον απόηχο μιας έκρηξης εν ώρα πτήσης σε ένα σχεδόν ολοκαίνουριο 737 Max 9, που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα.

    Έτσι, για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023, η Boeing ανακοίνωσε προσαρμοσμένη ζημιά ανά μετοχή στα 47 σεντς έναντι αναμενόμενης 78 σεντς με έσοδα 22,02 δισ. δολαρίων έναντι 21,1 δισ. δολαρίων που αναμένονταν.

    Ωστόσο, το μήνυμα προς τους επενδυτές ήταν ότι επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αντιμετώπιση μιας ανησυχητικής σειράς ποιοτικών προβλημάτων που κορυφώθηκαν σε μια σχεδόν καταστροφική έκρηξη στο 737 Max.

    «Ενώ συχνά χρησιμοποιούμε αυτή την εποχή του χρόνου για να μοιραστούμε ή να ενημερώσουμε τους οικονομικούς και επιχειρησιακούς μας στόχους, δεν είναι τώρα η ώρα για κάτι τέτοιο», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος Dave Calhoun σε ένα σημείωμα προς τους εργαζομένους, τονίζοντας ότι η εταιρεία θα «προχωρήσει αργά», καθώς αντιμετωπίζει μια «σοβαρή πρόκληση».

    «Θα εστιάσουμε απλώς σε κάθε επόμενο αεροπλάνο, ενώ θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της ρυθμιστικής μας αρχής και να διασφαλίσουμε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας σε ό,τι κάνουμε», συμπλήρωσε.

    Ο Calhoun αναμένεται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με αναλυτές αργότερα μέσα στην ημέρα, προκειμένου να περιγράψει την πρόοδο της κολοσσιαίας εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών, καθώς η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας εντείνει τον έλεγχο των συστημάτων και προμηθευτών της.

    Σημειώνεται ότι ο νέος επικεφαλής της FAA Michael Whitaker έχει περιορίσει την παραγωγή 737 στα τρέχοντα επίπεδα, έως ότου βελτιωθεί η ποιότητα, ενώ  υποσχέθηκε να ενισχύσει δυναμικά την εποπτεία σε όλα τα εργοστάσια της Boeing.

    Διαβάστε επίσης: 

    Boeing: Βουτιά 8% για τη μετοχή καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες γύρω από τα 737 Max 9

    Ζούκερμπεργκ: Στη Γερουσία θα υπερασπιστεί Facebook και Instagram στο θέμα της ασφάλειας των παιδιών

    Byron Allen: Προσφορά εξαγοράς της Paramount από τον μεγιστάνα των media για $14,3 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ