• Business

    Ελληνικό: Σε νέα θυγατρική της Lamda τα εμπορικά με κεφάλαιο 234 εκατ.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου


    Στη δημιουργία νέας θυγατρικής με κεφάλαιο 234 εκατ. ευρώ προχώρησε σήμερα η Lamda Development, προαναγγέλλοντας την απόσχιση των εμπορικών κέντρων του Ελληνικού σε ξεχωριστό SPV.

    Με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Οδυσσέα Αθανασίου, και στελέχη της Lamda στο ΔΣ., την Κωνσταντίνα Καρατοπούζη, τον Γιάννη Γιαννακόπουλο, τον Θεόδωρο Γαβριηλίδη και τον Χάρη Γκορίτσα, η εταιρεία συστάθηκε για να αποτελέσει το όχημα απόσχισης των malls που θα αναπτυχθούν στην έκταση.

    Αυτό που μένει να φανεί είναι στη Lamda Ellinikon Malls Holdings θα εισφερθούν και τα υπόλοιπα εμπορικά κέντρα της Lamda, με τη διοίκηση να έχει αναφέρει πολλάκις ότι στοχεύει στην απόσχιση των malls, ώστε να αποτελέσουν ξεχωριστό επενδυτικό καταφύγιο.

    Θυμίζουμε ότι στους εμπορικούς χώρoυς συγκαταλέγεται το commercial hub και το πιο μεγάλο και σύγχρονο mall της χώρας. Η συνολική δομημένη επιφάνεια θα είναι στα επίπεδα των 85.000 τ.μ. και αναμένεται να φιλοξενήσει κορυφαία και διεθνή brands.

    Στο κάδρο του ομίλου είναι εξάλλου η εισαγωγή της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο. Η εισαγωγή στο Χ.Α. έχει ήδη μετατεθεί από τον όμιλο Λάτση για το α’ εξάμηνο του 2023, «κορονοϊού επιτρέποντος».

    Όπως είπε πρόσφατα στους χρηματιστηριακούς αναλυτές ο Οδυσσέας Αθανασίου, όταν τα malls επιστρέψουν στην «κανονική» τους κερδοφορία και εφόσον ο εκμισθώσιμος χώρος των νέων εμπορικών στο Ελληνικό φτάσει στο 100% – από 80% που είναι σήμερα –, οι επενδυτές θα δουν τις μετοχές της Lamda Malls να διαπραγματεύονται στο ταμπλό.



    ΣΧΟΛΙΑ