• Business

    Ελληνικό: Σε εξέλιξη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους πύργους σε παραλιακό μέτωπο και Βουλιαγμένης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Lamda Development: Πως θα γίνει το Eλληνικό από «τσιμεντούπολη» μια πόλη πρότυπο για όλη την Ευρώπη

    Οδυσσέας Αθανασίου, Lamda Development


    Με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε επενδυτικές εταιρείες «τρέχει» η Lamda Development δύο από τις μεγάλες αναπτύξεις στο Ελληνικό της πρώτης πενταετίας.

    Πρόκειται για τους δύο από τους έξι συνολικά πύργους – ψηλά κτήρια ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης (μέχρι 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) που θα κατασκευαστούν στην έκταση των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου.

    Όπως είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Οδυσσέας Αθανασίου, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, σύμβουλοι για επιλογή των συνεργατών και τη δημιουργία κοινοπραξιών στις αναπτύξεις αυτές είναι η Deloitte και η Savills. Πρόσθεσε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021, ενώ σε εξέλιξη είναι οι αρχιτεκτονικές μελέτες, ώστε η υλοποίηση των έργων να ξεκινήσει έπειτα από 15 μήνες.

    Ο ένας από τους δύο πύργους είναι στο παραλιακό μέτωπο. Θα πρόκειται για ψηλό κτήριο με κατοικίες, στην περιοχή πολεοδόμησης ΠΜ – Π1 με πρωτεύουσα χρήση την κατοικία.

    Ο δεύτερος πύργος με ξενοδοχείο και γραφειακούς χώρους είναι στην περιοχή πολεοδόμησης Α-Π4 κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με χρήσεις πολεοδομικού κέντρου. Στην ίδια περιοχή προβλέπεται η κατασκευή ενός ακόμα ψηλού κτηρίου καθώς και του μεγάλου εμπορικού κέντρου που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό.

    Ο τρόπος που θα επιλέξει τους συνεργάτες της – επενδυτές η Lamda στην περίπτωση των προαναφερόμενων αναπτύξεων, διαφέρει σημαντικά από την πρώτη της συνεργασία για το Ελληνικό που έχει κλείσει και ανακοινωθεί. Η συμφωνία με την ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ύψους 300 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη από κοινού δύο πολυτελών ξενοδοχείων σε συνδυασμό με τουριστικά – οικιστικά συγκροτήματα στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, ολοκληρώθηκε με απευθείας συζητήσεις των δύο πλευρών και όχι με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ευρύτερα στην αγορά.

    Ο κ. Αθανασίου επανέλαβε και χθες την εκτίμησή του ότι η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ στη Lamda από το δημόσιο θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2021 και καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η σχετική προετοιμασία, τα έργα (κτήρια και υποδομές) θα ξεκινήσουν τέλος 2021 αρχές 2022.

    Σχετικά με το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί για κατοικίες στο Ελληνικό (υπάρχει δυνατότητα σχετικής δήλωσης στην ιστοσελίδα του έργου) ο επικεφαλής της Lamda απάντησε «πολύ καλό», χωρίς να επεκταθεί, συμπληρώνοντας ότι θα είναι σε θέση να πει περισσότερα όταν η ανάπτυξη θα ξεκινήσει κανονικά.

    Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τα εμπορικά κέντρα της Lamda ανέφερε ότι έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για το click away και οι πρώτες ενδείξεις για την κίνηση που παρατηρείται είναι ικανοποιητικές (τηρουμένων των αναλογιών) ενώ κατέληξε: «προφανώς η κατάσταση μας πλήττει, ωστόσο, είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να τα επηρεάσουμε (εννοώντας την πανδημία). Ελπίζουμε σύντομα να λειτουργήσει το εμβόλιο ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα».

    Ο πρόεδρος της εταιρείας Τάσος Γιαννίτσης συμπλήρωσε πως είναι προς το συμφέρον της εταιρείας να βοηθήσει ώστε να κρατηθούν όρθιοι οι καταστηματάρχες στα εμπορικά της κέντρα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Εν αναμονή της υπογραφής της σύμβασης για το Ελληνικό «τρέχουν» οι μελέτες υλοποίησης των έργων

    Αθανασίου (Lamda Development): Το Ελληνικό θα είναι η πρώτη έξυπνη πόλη στην Ελλάδα

    Mario Kontomerkos: «Η Ελλάδα έτοιμη να υποδεχθεί μεγάλες επενδύσεις» όπως δείχνει η διαδικασία για το IRC στο Ελληνικό

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ