• Business

    Ελληνικό: «Αυτοψία» των ιδιοκτητών στα διαμερίσματα του MARINA TΟWER – Όλα τα ονόματα


    Παράλληλα με τα θεμέλια του ουρανοξύστη κατοικιών μπαίνουν τα καλής γειτνίασης των ενοίκων του πύργου κατοικιών του Ελληνικού.

    Αυτό μαρτυρά η χθεσινή παρουσίαση των διαμερισμάτων του Marina Tower που διοργάνωσε η Lamda, όπου έδωσαν το παρών γνωστά ονόματα του επιχειρείν και ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του ουρανοξύστη.

    Μεταξύ αυτών των ιδιοκτητών, μερικοί εκ των οποίων εμφανίστηκαν και στην παρουσίαση, ο Απόστολος Κάκκος, ιδρυτής της Lamda Hellix και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας data centers, που εξαγοράστηκε από τον αμερικανικό κολοσσό Digital Realty.

    Εδώ και μερικούς μήνες ο κ. Κάκκος εγκατέλειψε το τιμόνι της Digital Realty Ελλάδος, για να δημιουργήσει το δικό του family office.

    Προάγγελος αυτού η K3 Capital & Management Consulting Services, στην οποία είναι μέτοχος με 98%.

    Διαμέρισμα στον πράσινο πύργο κατέχει ο Γιώργος Μπιθαράς, γιος του Βασίλη Μπιθαρά, συγγενής του Θοδωρή Κυριακού και επικεφαλής της B&F, της εταιρείας ενδυμάτων που έχει στην ομπρέλα της τα σήματα BSB και Lynne.

    Να σημειωθεί ότι η εταιρεία της οικογένειας Μπιθαρά έχει δραστηριότητα στις ΑΠΕ αλλά και στο real estate, ενώ έχει εισάγει στο Χρηματιστήριο ομολογιακό δάνειο από το 2018.

    Στη θέα στο Σαρωνικό από το διαμέρισμα στο Ελληνικό επένδυσε και η Ηρώ Βαχάρη, η οποία μαζί με την αδερφή της Σοφία ηγούνται της Rolex Ελλάς.

    Μοναδικός έως σήμερα ένοικος του πύργου από το εξωτερικό ο Σώζος Χουλιώτης, επικεφαλής του Ομίλου Saywear – Zara Κύπρου, ο οποίος θα έχει σίγουρα κοινά ενδιαφέροντα προς συζήτηση με τον Αλέξη Σγουμπόπουλο.

    Ο επιχειρηματίας είναι εκ των ιδρυτών των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

    Διαμέρισμα αγόρασε και ο έτερος ιδρυτής των Attica Stores Κώστας Τσουβελεκάκης, και θα γειτνιάζει με τον πρόεδρο της Euroxx ΑΧΕΠΕΥ, Τζουζέπε Τζιάνο, που έχει βάλει χείρα βοηθείας σε σημαντικές συμφωνίες το τελευταίο διάστημα.

    Επίσης στους αγοραστές ανήκουν ο Βίλλυ Παναγιωτίδης, ιδρυτής της Excel Maritime, ο οποίος έχει αποτραβηχτεί από τη ναυτιλία, ο Βύρων Νικολαΐδης, επικεφαλής της Peoplecert, του πρώτου ελληνικού «μονόκερου», δηλαδή, start up με αξία άνω του 1 δισεκατομμυρίου (πρόσφατα εξαγόρασε την αμερικανική DevOps Institute), ο Νέλλος Κανελλόπουλος, ένας εκ των μετόχων του Τιτάνα και η σύζυγός του (και δικηγόρος) Αμαλία-Λη, όπως και ο Ανδρέας Ταπραντζής, διευθύνων σύμβουλος της Avis, μίας από τις πιο γνωστές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

    Στα ονόματα έκπληξη συγκαταλέγονται ο Άρης Καρυπίδης, ποδοσφαιρικός παράγοντας της Θεσσαλονίκης, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης (πρώην ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της βόρειας Ελλάδας, μεταξύ άλλων) και ….η επιχειρηματίας Δέσποινα Μοιραράκη.

    Τρεις οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων από το χώρο της φαρμακοβιομηχανίας.

    Ο Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και αντιπρόεδρος της Elpen – της βιομηχανίας που σχεδιάζει επενδύσεις 155 εκατ. ευρώ σε παραγωγή, έρευνα κι ανάπτυξη – κι ένα ακόμα συγγενικό του πρόσωπο είναι ιδιοκτήτες κατοικιών του πύργου.

    Εκτός από μέτοχοι της Lamda, τα αδέλφια Κάτσου συνδέονται με το Ελληνικό και μέσω της αγοράς διαμερισμάτων στον πύργο.

    Ο Βασίλης και η Νέλλη Κάτσου, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της Pharmathen δραστηριοποιούνται μέσω του δικού τους family office και σχεδιάζουν νέες εξαγορές με κεφάλαια 70 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχουν ήδη επενδύσει σε τρόφιμα, real estate και παραφαρμακευτικά προϊόντα. 

    Από τα… Everest στην αθηναϊκή ριβιέρα και o Συριανός Λορέντζο ή Λαυρέντης Φρέρης, γνωστός για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου της Vivartia, όπως την ξέρουμε σήμερα.

    Ο ιδιοκτήτης ενός από τα 169 διαμερίσματα του Marina Tower χρίστηκε επιχειρηματίας το 1980 όταν εξαγόρασε τα Everest από τους πρώτους ιδιοκτήτες της αλυσίδας.

    Απογείωσε τα πιο διάσημα μέχρι και πρόσφατα σαντουιτσάδικα χάρη και στην επένδυσή του στο κατάστημα της Τσακάλωφ και επεκτάθηκε στο catering. Με έμπνευση το Coccodrillo του Περιστερίου επιχείρησε να επεκταθεί στα μπέργκερ μέσω του franchise της McDonald’s.

    Το 2009 έκανε το μεγάλο deal, μεταβιβάζοντας στη Vivartia τα σήματα της Everest: μεταξύ αυτών τα Everest, La Pasteria, Papagallino, Olympus Plaza και Olympic Catering.

    80 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τον πύργο μέχρι σήμερα

    Πάντως, η μετακόμιση των παραπάνω και των υπόλοιπων ιδιοκτητών των διαμερισμάτων δεν αναμένεται πριν από το δεύτερο τρίμηνο του 2026, δηλαδή σε τρία χρόνια από σήμερα, επομένως η παρουσίαση φέρεται να βασίστηκε στα σχέδια του διεθνούς αρχιτεκτονικού γραφείου Foster + Partners.

    Αυτό που θα ολοκληρωθεί σύντομα είναι η θεμελίωση του πύργου των 200 μέτρων – αναμένεται έως τον Μάιο –, αφού έχουν ήδη τοποθετηθεί δύο πάσσαλοι 55 μέτρων στο εργοτάξιο.

    Η φάση της κατασκευής έχει ήδη ανατεθεί στην κοινοπραξία της Intrakat με τη γαλλική Bouygues, η οποία είχε επιλεγεί και ως σύμβουλος, με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI). Τα έσοδα από τις πωλήσεις διαμερισμάτων στον πράσινο πύργο κατοικιών θα φτάσουν τα 620 εκατομμύρια, ενώ οι προκαταβολές θα σημάνουν και την επιστροφή στα κέρδη για την εισηγμένη εντός της φετινής οικονομικής χρήσης.

    Από τα 169 διαμερίσματα, οι υπογραφές έχουν πέσει για τα 127 και δεδομένου ότι εισπράττεται 20% του τιμήματος και ακόμα 27 έχουν δοθεί προκαταβολές, έχουν μπει στα ταμεία 79 εκατομμύρια.

    Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Lamda, οι εισπράξεις από πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων στο παράκτιο μέτωπο ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια. Οι υπογραφές των συμβολαίων για τα 19 οικόπεδα των βιλών έχουν πέσει και μεταφράζονται σε 77 εκατομμύρια από τις προκαταβολές (50% της αξίας κάθε οικοπέδου).

    Το ποσό των 26 εκατ. έχει εισπραχθεί από τις προκαταβολές για τις ολιγώροφες κατοικίες, ενώ η πρώτη δόση ύψους 30 εκατομμυρίων καταβλήθηκε για τα οικόπεδα όπου η ΤΕΜΕΣ θα αναπτύξει τα δύο πεντάστερα θέρετρα.



    ΣΧΟΛΙΑ